Klassisk marokkansk appelsinsalat

Classic moroccan orange salad recipe in english at the bottom of this page 👇🏾

Klassisk marokkansk appelsinsalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 appelsiner
  • 1 liten rødløk, i tynne skiver
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • 1 liten neve sorte oliven , eller mer
  • -Dressing:
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1/4 ts spisskummen
  • 1/4 ts paprika
  • 1 klype cayennepepper eller chiliflak
  • 1/2 ts sukker
  • 1/4 + havsalt

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær topp og bunn av appelsinene. Skjær av resten av skallet og det meste av det den hvite hinnen. Skjær appelsinen i tynne skiver eller båter og legg skivene utover på et fat sammen med rødløk. Bland sammen alle ingredienser til dressingen og øs jevnt over salaten. Tilsett oliven og dryss over litt persille og chiliflak til slutt.

CLASSIC MOROCCAN ORANGE SALAD, SERVES 4

Ingredients

3 oranges
1 small red onion, in thin slices
2 tablespoon leaf parsley, chopped
Black olives

dressing:
2 tablespoon extra virgin olive oil
2 tablespoons orange juice
1/4 teaspoon cumin
1/4 teaspoon of peppers
1 pinch cayenne pepper
1/2 teaspoon of sugar
A pinch or more sea salt

Method

Use a sharp knife and cut the top and bottom of the oranges. Cut off the rest of the zest and most of the white. Cut the orange into thin slices or wedges and add to a plate or salad bowl together with sliced onions . Mix all ingredients for the dressing and pour evenly over the salad. Add the olives and sprinkle with parsley.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.