Kjøttboller, tomatsaus og mozarella
Ingredienser
- 500 g karbonadedeig
- 1 egg
- 1/2 løk revet på jern
- Litt brødrasp
- 1⁄2 ts salt eller mer
- 1⁄2 ts pepper
- 1/2 ts tørket oregano
- -
- Tomatsaus: Olje til steking
- 1/2 løk, raspet eller finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust eller finhakket
- 1 gulrot, raspet eller finhakket
- 1 bit sellerirot, raspet (mengden skal tilsvare gulrotmengden)
- 2 boks hakkete tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 laurbærblad
- 1 ts sukker
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts tørket oregano
- Salt
- Pepper
- ca 30 g parmesan
- 1 stor mozarellaost kule
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200°C
- Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og form valnøttstore boller med våte hender. Stek kjøttbollene i litt olje og sett til side.
- Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri til løken er myk. Tilsett tomater, tomatpurè, laubærblad, sukker og eddik. Tilsett ca 2- 3 dl vann og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Ha i oregano og smak til med salt og pepper. Legg kjøttbollene over i en ildfastform, hell over sausen og strø over revet parmesan. Riv mozarellaosten i biter og legg opp på kjøttbollesausen. Dryss litt oegano over osten og sett i forvarmet ovn. og strø over revet parmesan ostpå pastaen. hell over sausen. Stek i ca 10 minutter i ovnen til osten har smeltet. Server med pasta, polenta eller brød
- Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri til løken er myk. Tilsett tomater, tomatpurè, laubærblad, sukker og eddik. Tilsett 2 dl vann og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Ha i oregano og smak til med salt og pepper. Legg kjøttbollene over i en ildfast form, hell over sausen og strø over revet parmesan. Riv mozarellaosten i biter og legg opp på kjøttbollesausen. Dryss litt oregano over osten og sett i forvarmet ovn. Stek i ca 10 minutter i ovnen til osten har smeltet.
- Server med pasta, polenta eller brød