Laks og nudelsuppe med curry

Curried salmon and noodle soup recipe in english at the bottom of the page.

En enkel og god suppe som varmer i vinterkulden. I denne varianten har jeg brukt laks, men du kan gjerne bruke andre typer fisk og grønnsakene kan også byttes ut.

Laks og nudelsuppe med curry

Personer: 2

Ingredienser

  • 8- 10 dl kyllingkraft eller buljong( terninger +vann)
  • 1 -2 ts rød thai curry paste (itt avhengig av hvor sterk du liker det)
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss fish saus
  • 1 -2 ss soyasaus
  • 1 lime, juice
  • 2 stk mini packsoi, del i to eller fire
  • 125 g pakke babymais 
  • 250 laks skjæres i båter
  • 125 g nudler, kokt
  • Frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Kok opp kylling buljong / kraft i en kjele og rør i ingefær, currypaste, sukker og fishsaus. Kok i 5 minutter. Tilsett packsoi, babymais, soyasaus og lime. Kok i 2 minutter før du legger i laksebitene. La laksen trekke i ca 5 minutter sammen med grønnsakene. Løft kokte nudler opp i suppen og bland forsiktig (nudlene kan også serveres ved siden av) Dryss over koriander og server med limebåter.

Curried soup with salmon and noodles, serves 2

Ingrediens

8- 10 dl chicken stock or broth
1 -2 tsp red curry paste, as you like
1 teaspoon brown sugar
1 tbsp ginger, grated
1 tablespoon fish sauce
1 - 2 tablespoons soy sauce
2 mini packsoi, cut in to or four
125 g pack baby corn, halved in the middle
1 lime, juice
250 salmon cut into wedges
125 g egg noodles, cooked
Fresh coriander, chopped

Method

Boil chicken broth in a saucepan and stir in the ginger, curry paste, sugar and fish sauce and cook for 5 minutes. Add packsoi, corn, soy sauce and lime. cook for 2 minutes before you add the salmon. Poach salmon for about 5 minutes along with the vegetables. Lift cooked noodles into the broth and mix gently. Sprinkle with coriander and serve with more lime.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.