Potetsalat med urter og sennep

Potato salad with herbs and mustard recipe in english at the bottom of this page.

Potetsalat trenger ikke alltid å drukne i majones og rømme eller kun serveres om sommeren når man har fyrt opp grillen. Prøv denne litt lettere varianten med olivenolje og eddik. Kjempegod salat som smaker hele året og  er inspirert av min oppvekst i Tyskland. Guten appetit😋

Potetsalat med urter og sennep

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 600 g amandine poteter( andre poteter kan også brukes)
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 4 ss gressløk, finhakket
  • 1 neve persille, hakket
  • 1 neve reddik spirer
  • Dressing:
  • 5- 6 ss eplecider eddik
  • 6 ss olivenolje
  • 1 1/2 ss grovkornet sennep
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/4 ts chiliflak
  • Salt

Slik gjør du

  1. Del potetene i to eller tre og kok dem i en kjele med saltet vann til de er møre i ca 15 minutter. Hell vann av potetene. Bland ingredienser til dressing og hell over de varme potetene. Tilsett urtene og løk og bland godt. Smak til med salt, pepper og eventuell litt mer syre. Ha salaten over på et stort fat og fordel reddikspirer opp på salaten. Drypp over litt mer olivenolje og server salaten lunken eller kald.

POTATO SALAD WIT HERBS AND MUSTARD, serves 4

Potato salad does not always have to drain in mayonnaise and sour cream or only served in the summer when the grill has been fired. Try this slightly lighter version with olive oil and vinegar. A delicious salad that tastes all year round and is inspired by my growing up in Germany. Guten appetit

Ingredients

about 600 g of amandine potatoes (other potatoes can also be used)
1 red onions in thin slices
4 tablespoons chives, finely chopped
1 fist parsley, chopped
1 fist radish sprouts
dressing:
5-6 tablespoons apple cider vinegar
6 tablespoon olive oil
1 1/2 tablespoons of grain mustard
1/2 teaspoon of black pepper
1/4 teaspoon chili flakes
Salt

Method

Cut the potatoes in two or three and cook them in boiling salted water until they are tender for about 15 minutes. Pour water of the potatoes. Mix ingredients for dressing and pour over the hot potatoes. Add the herbs and onions and mix well. Season with salt, pepper and possibly a little more acid. Spread the salad on a large Plate and top with radish sprouts. Drizzle over a little more olive oil and serve the salad lukewarm or cold.

2 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.