Karnabeet Be Tahini. Ovnsbakt blomkål med tahini og kantareller
Recipe for roasted cauliflower with tahini sauce and chanterelles in english at the bottom of the page
Karnabeet Be Tahini er en libanesisk rett som betyr blomkål med tahini. Tahinisausen gjør denne retten både velsmakende, næringsrik og mettende. Jeg har forandret litt på retten og ovnstekt grønsakene istedenfor å steke dem og så har jeg tilsatt kantareller og litt chili.
Karnabeet Be Tahini is a Lebanese dish that literally means cauliflower with tahini. The tahini sauce makes this dish both tasty, nutritious and filling. I’ve made som changes from the original version and roast the vegetables instead of frying them. I also also added chanterelles and some chili to the dish.
Ingredienser
- 1 stort blomkålhode, del i små buketter
- 2 rød løk, skjær i tynne skiver
- 2 ss olivenolje
- Salt
- Pepper
- -
- Tahinisaus:
- 2, 5 dl tahini
- 3 fedd hvitløk, knust
- 2 sitron, saften
- Litt frisk koriander, hakket
- -
- 150 g kantareller, smør og olje til steking
- chipotle chili eller hot paprika
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 220°C
- Legg blomkål og løk på et stekebrett eller i ildfast form dryss over salt og noen drypp olivenolje. Stek i forvarmet ovn i ca 30 minutter til blomkålen er blitt litt brun og myk. Bland sitronsaft, hvitløk og salt i tahini og rør med en skje, tilsett litt og litt kaldt vann om gangen og fortsett å røre. Tilsett vann helt til du har en tynn, rennende saus (tahini blir tykkere når den er kokt/bakt). Smak til med salt og ha i hakket koriander. Hell tahini sausen over den ovnsteket blomkålen, sett formen tilbake i ovn og stek i 20 minutter. Stek kantareller i litt olje og smør og smak til med salt og pepper. Ha kantareller opp på den ovnsbakte tahini blomkålen, dryss over litt chili eller hot paprika og server med ris eller brød.
Roasted cauliflower with tahini and chanterelles, serves 4
Ingredients
1 large head of cauliflower, divided in florets2 red onions, cut into thin slices
2 tablespoons olive oil
salt
pepper Sauce:
2, 5 dl tahini
3 cloves garlic, crushed
2 lemon juice
fresh cilantro, chopped 150 g chanterelles, sautéed in oil and butter
chipotle chili or hot paprika