Kamfounata, Marokkansk ratatouille med kikerter

Med grønnsaker i tomatsaus og kikerter for du en altien gryte som er perfekt til det meste eller en næringsrik middag til en kjøttfri dag. #belgvekster

 

 

 

 

Kamfounata, Marokkansk ratatouille med kikerter

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 stor aubergine, kutt på langs og deretter i skiver
  • 2 squash, kutt i skiver
  • 1 rød paprika, kutt i strimler
  • 1 løk, kutt i skiver
  • 3 hvitløksfedd , grovhakket
  • 1 boks hakkete tomater
  • 1 ss honning
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts kanel
  • ¼ ts ts harissa eller annen chillipaste ( kan sløyfes)
  • 400 gram ferdig kokte kikerter
  • Persille, hakket
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Dryss auberginer med salt og la stå en stund. Lag tomatsaus. Stek løk og hvitløk til løken er litt gyllen, tilsett tomater, krydder og honning og la det småkoke. Skyll Aubergine skiver for salt og tørk. Stek Aubergineskiver, squash og paprika i flere omganger og ha I tomatsausen. Kok i 15 minutter til grønsakene er litt myke. Tilsett ferdigkokte kikerter, smak til med salt og pepper og dryss over persille.

1 Comment

  • comment-avatar
    Camilla 27. februar 2018 (10:24)

    Smakfull og enkel hverdagsmiddag! Perfekt balansert. Serverte med couscous 🙂

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.