Muddy nammi sjokoladekake

Recipe for easymade heavenly chocolate cake in english at the bottom of this page.

Med denne kakeoppskriften er det lett å komme seg rett til sjokoladehimmelen i løpet av helgen.

 

Muddy nammi sjokoladekake

Stk: 12

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 300 g mørk sjokolade 70%
  • 5 egg
  • 5 ss sukker
  • 1 knivsodd salt
  • 150g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 160°
  2. Smelt smør og tilsett grovhakket sjokolade når smøret har smeltet. Rør til all sjokoladen har smeltet. Pisk egg, sukker og salt til eggedosis. Rør forsiktig inn siktet mel og bakepulver. Tilsett smeltet sjokoladesmør og fortsett og røre. Smør en springform (24), dryss formen med litt av kakaoen og hell i sjokoladerøren. Stek på 160 grader i ca. 35 minutter. Kaken skal være litt rå i midten. Kjøl ned kaken før den tas ut av formen og sikt kakaopulver over.
  3. Av og til lager jeg en glasur av å koke opp 2 dl føte og smelte 200 g sjokolade i fløten.

Easymade muddy chocolate cake

Ingredients

300g butter
300 g dark chocolate 70%
5 eggs
5 tablespoons sugar
1 pinch salt
150 g flour
1/2 tsp baking powder
cocoa powder

Method

Melt the butter and add the chopped chocolate when the butter has melted. Stir until all the chocolate has melted. Beat the eggs, sugar and salt until fluffy. Stir gently into sifted flour and baking powder. Stir in melted chocolate butter. Butter a springform ( 24 cm)and sprinkle the dish with a bit of cocoa and bake at 160° for about 35 minutes. The cake should be slightly raw in the middle. Cool the cake before it is taken out of the mold and sieve cocoa powder over.

Sometimes I make a glaze by heating up 2 dl double cream over low heat and melt 200g chocolate into the cream and pro it over the cake.

2 Comments

  • comment-avatar
    Sabina Delic 7. november 2016 (17:02)

    Fulgte oppskriften, men tok med litt bringebær ekstrakt for smakens skyld. Flott resultat. Takk for oppskriften.

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 7. november 2016 (17:11)

      Så flott Sabina! Bringebær og sjokolade hørtes veldig godt ut, det må jeg prøve ut neste gang.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.