Hummusmiddag med syltet rødløk og stekt sopp

Hummusmiddag med syltet rødløk og stekt sopp

Personer: 4

Ingredienser

  • - Syltet rødløk: 
  • 2 rødløk, skjæres i tynne skiver 0,5 dl hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 knivsodd salt
  • -Agurk -og tomatsalat:
  • 3 tomater, skjær i små biter
  • 1 agurk, finhakket
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 sitron, saften
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • -Hummus:
  • 2 boks ( ca. 480 g) ferdigkokte kikerter
  • 2 - 4  ss vann fra kikertene
  • 4 ss tahini
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2 ts spisskummen
  • Sitron, saften
  • Salt og pepper
  • Litt ekstra virgin olivenolje
  • -Sopp:
  • 300 g sopp, skjær i skiver
  • 1 liten løk, hakket
  • Smør/olje til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Til Syltet rødløk: Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hel varm eddik lake over løken. Ha løken i et rent glass med lokk eller dekk med plastfolie og sett kjølig
  2. Hummus: Bland kikerter( uten vannet), tahini, hvitløk, spisskummen, og sitron. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikertvannet du har spart på. Hummus skal ha en myk konsistens. Smak til med salt. Ha hummus utover en tallerken eller i en skål. Dryss over litt spisskummen og noen dråper olivenolje.
  3. Agurk -og tomatsalat:Ha alle grønnsaker i en bolle . Bland i alle de øvrige ingrediensene og krydre godt med salt og pepper.
  4. -Stekt sopp: Smelt smør og litt olje i en varm panne og stek sopp og løk. Smak til med salt og pepper.
  5. Anrett hummus med agurk og tomatsalat, sopp og syltet rødløk på tallerken som på bildet eller la alle forsyne seg selv ved bordet. Server med varme pitabrød eller annet godt brød, eller som fyll i store salatblder.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.