Fajitas med laks og mangosaus 

Fajitas gir deg smaken av helg uansett hvilken dag du velger å servere den på. Krydderblandingen kan brukes til både fisk og grønnsaker, og retten passer også godt hvis man spiser sammen med noen som har et kjøttfritt kosthold. Da dobler dere bare mengden grønnsaker. #REKLAME i samarbeid med Lerøy Seafood

Personer : 4

Ingredienser

  • 400 g fiskefilet av laks
  • 2 rød paprika 1 - 2 grønn paprika
  • 1 rød løk
  • 2 ss olivenolje
  • Krydderblanding:
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 0/5 ts chilipepper
  • 1/5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1/5 lime, juice
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss vann
  • Mangosaus:
  • 1 moden mango
  • 1/2 chili
  • 1 liten neve frisk koriander
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1/2 lime, juice
  • en klype salt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Bakte grønnsaker: Del rød og grønn paprika samt rødløk i strimler. Ha disse over i en bolle, ha over olivenolje og bland godt sammen. Ha grønnsakene over i en ildfast form eller på et bakepapir. La disse bake i ovnen i cirka 5 minutter.
  3. Ovnsbakt laks: Bland alle ingredienser til krydderblanding. Ta grønnsakene ut av ovnen, vend litt på dem og lag plass til laksen som skal på stekebrettet. Laksen legges med skinnsiden ned på brettet. Smør over ¾ av krydderblandingen over på laksen, resten blander du i grønnsakene. Sett brettet tilbake inn i ovnen og stek i 12-15 minutter til laksen har skiftet farge til lys rosa – ta den heller ut litt tidlig enn å la den står for lenge, for å unngå at den blir tørr.
  4. 5. Mangosaus: Kjør mango, chili, koriander, ingefær, saft fra lime, salt og 1,5 ss vann med en stavmikser eller kjøkkenmaskin til en glatt saus.
  5. Server laks og ovnsbakte grønnsaker sammen med mangosaus og tortillalefser. Sett gjerne frem limebåter og koriander til servering etter ønske.

Salmin fajitas with spicy mango sauce

Make everyday feel like weekend with salmon fajitas and spicy mango sauce

Ingredients

400-500 g salmon fillet
2 red bell pepper sliced
1 green bell sliced
1 medium onion sliced

For spicemixuture:
2 garlic cluves, crushed
1 teasp cumin
1 teaspoon paprika
1/2 teaspoon chili pepper
Pepper
Salt
1/2 lime, juice
3 tablespoons olive oil
1 Tablespoon water

Mango sauce:
1 mango
1/2 chili
Fresh Coriander
1 teasp ginger
1/2 lime juice
Salt
To serve: Tortillas & coriander

Method

Preheat oven to 200 C . Add peppers and onions to a sheet pan with some olive oil and bake in oven for about 10-12 minutes until almost tender.

Whisk together spices , olive oil , water and lime.

Add the salmon skin side down to sheet pan. Spoon seasoning over salmon and pour the rest over the peppers and toss in the sheet pan to coat.

4. Bake for another 10 - 15 minutes or until the salmon is flaky and the peppers are tender.

5.Mango sauce :Add all ingredients to a food processor. Process until smooth, add a few spoonfuls water for a thinner consistency.

6. Serve with tortillas, coriander and lime wedges

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.