Hummus basisoppskrift

Basic hummus recipe in english at the bottom of this page👇🏾  

Hummus har jeg spist så lenge som jeg kan huske og da spiste vi denne klassiske varianten toppet med litt god olivenolje og paprika eller spisskummen. Den kan også serveres med forskjellige typer garnityr som agurk,kikerter, tomatsalat, karamellisert løk eller tilbehør som bakte auberginer og grillet eller stekt krydret kjøtt. Vi har alltid brød til . Her serverer jeg den sammen i en mini meze (arabisk tapas)  med salater, oliven, fetaost, en hot tomatsaus, nøtter og brød. #belgvekster

Hummus

Porsjoner: 4-6

Ingredienser

  • 2 boks ( ca. 380 g) ferdigkokte kikerter
  • 2- 4 ss vann fra kikertene
  • 4 ss tahini
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 -1 ts spisskummen
  • 1/2 sitron, juice
  • Ekstra virgin olivenolje
  • Paprika eller spisskummen til topping

Slik gjør du

  1. Kjør først tahini og hvitløk i kjøkkenmaskin eller med håndblender i ca 30 sekunder. Tilsett sitron, halvparten av kikertene og litt vann fra kikertene. Kjør kjøkkenmaskin til alle kikertene er knuste og ha i resten av kikertene og eventuelt mer væske fra kikertene. Kjør alt til en glatt puré. Hummus skal ha en myk konsistens. Tilsett mer væske om nødvendig og smak gjerne til med salt om du ønsker det. Man kan selvfølgelig ha alle ingrediensene samtidig i kjøkkenmaskinen for å lage hummus. Men den ekstra tiden jeg bruker å kjøre ingrediensene hjelper å "piske" tahini til en mer kremaktig konsistens. Hummusen blir glattere og bedre på denne måten. Fordel hummus utover en tallerken eller i en skål. Topp med litt olivenolje og dryss over spisskummen eller paprika. Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

HUMMUS , serves 4

ingridients

2 box (approximately 380 g netto) pre- cooked chickpeas
2-4tablespoons water from the chickpeas
4 tablespoons tahini
2 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
1/2 lemon, juice
Salt
Paprika or cumin to garnish
Extra virgin olive oil

Method

Run first tahini and garlic in a food processor or with hand blender. Add lemon juice, half of the chickpeas and some water from the chickpeas. Run everything until chickpeas are broken and add the rest of the chickpeas and possibly more liquid. Run everything to puree in food processor until you have a soft and smooth hummus and season with salt if you like . You can add all the ingredients at the same time in a food processor to make hummus, but i like to do it this way. The extra time helps “whip” the tahini, making the hummus smooth and creamy. It always gets a smoother consistency and i also believe it tastes better. Transfer hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with some paprika or cumin. Serve with warm bread and more ...

2 Comments

  • comment-avatar
    Torbjørg 20. januar 2019 (20:06)

    Knallgod kvelds i dag med ristet brød med hummus, stekt egg og ajvar. Hvor lenge holder hummusen i kjøleskapet, mon tro?

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 21. januar 2019 (16:37)

      Hørtes vedig godt ut! Hummusen holder seg godt i opptil 5 dager om den oppbevares kjølig og med lokk på.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.