Hokkaido og linsegryte med curry og tomater
Hokkaido and lentil pot with curry and tomatoes recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Hokkaido gresskar er utrolig allsidig og veldig lett å tilberede. På grunn av det tynne skallet trenger det ikke engang å skrelles. Skallet blir mykt med varmebehandling. En fordel for mange som har gruet seg til å bruke gresskar i matlaging av av frykt å måtte skrelle det. Jeg liker best å bruke hokkaido i min matlaging. Dette gresskar har nesten ingen fiber og har en mild og saftig aroma som er perfekt for supper og gryter som er balansert med ingefær og chili. #belgvekster
Ingredienser
- Olje til steking
- 1 rødløk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss frisk ingefær, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 2 ts indisk currypaste
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ts tomatpurre
- ca 1 kg Hokkaido ( jeg koker Hokkaido med skall på) Annen gresskar kan også brukes men da må skallet fjernes.
- 3 tomater hakkete
- 3 dl linser grønn eller brune
- 8 dl grønsakbuljong
- 1 håndful små cherry tomater, halvert
- Litt frisk koriander eller persille, hakket
- 1/2 sitron, saften
- Salt od pepper
SLIK GJØR DU
- Del gresskar i i to, skjær i skiver langs innsiden og fjern gresskarkjerner. Skrell gresskar om nødvendig. Varm oljen i en stor kjele og stek løk i et minutt. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek videre til løken er blank. Ha i curry, gurkemeie og tomatpure og fres kort i oljen sammen med løk. Ha i gresskar, hakket tomat og rør godt. Tilsett grønnsakbuljong og linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk. Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til mesteparten av væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Rør i cherrrytomater og persille og la koke i 1 minutt til. Smak til salt og pepper, noen dråper sitron og tilsett koriander eller persille.
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HOKKAIDO AND LENTIL POT WITH CURRY AND TOMATOES. Serves 4
The Hokkaido pumpkin is incredibly versatile and very easy to prepare. Due to the thin shell, it does not even have to be peeled. It softens beautiful during cooking.
This pumpkin has almost no fiber and has a mild, nutty and juicy aroma that is perfect for soups and pots balanced with ginger and chili.
1 red onion, chopped
3 cloves of garlic, finely chopped
1 tablespoon fresh ginger, finely chopped
1 red chili, finely chopped
2 teaspoon Indian curry paste
1/2 teaspoon turmeric
1 teaspoon tomato purée
about 1 kg Hokkaido (you don´t need to peel the hokkaido) Other pumpkin can also be used, but have to be peeled.
3 tomatoes chopped
3 dl lentils green or brown
8 dl vegetable broth
1 handful of small cherry tomatoes, halved
some fresh coriander or parsley, chopped
1/2 lemon juice
Salt and pepper
Ingredients
Oil for frying1 red onion, chopped
3 cloves of garlic, finely chopped
1 tablespoon fresh ginger, finely chopped
1 red chili, finely chopped
2 teaspoon Indian curry paste
1/2 teaspoon turmeric
1 teaspoon tomato purée
about 1 kg Hokkaido (you don´t need to peel the hokkaido) Other pumpkin can also be used, but have to be peeled.
3 tomatoes chopped
3 dl lentils green or brown
8 dl vegetable broth
1 handful of small cherry tomatoes, halved
some fresh coriander or parsley, chopped
1/2 lemon juice
Salt and pepper
Henning 23. oktober 2017 (18:58)
Det så veldig lekkert ut!
Aicha Bouhlou 23. oktober 2017 (22:46)
Takk for det
Pasta med gressskar og salviesmør – Aichas Mat 31. oktober 2017 (14:47)
[…] http://aichasmat.no/hokkaido-og-linsegryte-med-curry-og-tomater/ […]