Hokkaido og linsegryte med curry og tomater

Hokkaido and lentil pot with curry and tomatoes recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Hokkaido gresskar er utrolig allsidig og veldig lett å tilberede. På grunn av det tynne skallet trenger det ikke engang å skrelles. Skallet blir mykt med varmebehandling. En fordel for mange som har gruet seg til å bruke gresskar i matlaging av av frykt å måtte skrelle det.

Jeg liker å bruke Hokkaido i min matlaging. Dette gresskar har nesten ingen fiber og har en mild og saftig aroma som er perfekt for supper og gryter som er balansert med ingefær og chili.

Hokkaido og linsegryte med curry og tomater

Personer : 4

Ingredienser

  • Olje til steking
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ts indisk currypaste
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts tomatpurre
  • ca 1 kg Hokkaido ( jeg koker Hokkaido med skall på) Annen gresskar kan også brukes men da må skallet fjernes.
  • 3 tomater hakkete
  • 3 dl linser grønn eller brune
  • 8 dl grønsakbuljong
  • 1 håndful små cherry tomater, halvert
  • Litt frisk koriander eller persille, hakket
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt od pepper

SLIK GJØR DU

  1. Del gresskar i i to, skjær i skiver langs innsiden og fjern gresskarkjerner. Skrell gresskar om nødvendig. Varm oljen i en stor kjele og stek løk i et minutt. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek videre til løken er blank. Ha i curry, gurkemeie og tomatpure og fres kort i oljen sammen med løk. Ha i gresskar, hakket tomat og rør godt. Tilsett grønnsakbuljong og linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk. Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til mesteparten av væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Rør i cherrrytomater og persille og la koke i 1 minutt til. Smak til salt og pepper, noen dråper sitron og tilsett koriander eller persille.
  2. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HOKKAIDO AND LENTIL POT WITH CURRY AND TOMATOES. Serves 4

The Hokkaido pumpkin is incredibly versatile and very easy to prepare. Due to the thin shell, it does not even have to be peeled. It softens beautiful during cooking. This pumpkin has almost no fiber and has a mild, nutty and juicy aroma that is perfect for soups and pots balanced with ginger and chili.

Ingredients

Oil for frying
1 red onion, chopped
3 cloves of garlic, finely chopped
1 tablespoon fresh ginger, finely chopped
1 red chili, finely chopped
2 teaspoon Indian curry paste
1/2 teaspoon turmeric
1 teaspoon tomato purée
about 1 kg Hokkaido (you don´t need to peel the hokkaido) Other pumpkin can also be used, but have to be peeled.
3 tomatoes chopped
3 dl lentils green or brown
8 dl vegetable broth
1 handful of small cherry tomatoes, halved
some fresh coriander or parsley, chopped
1/2 lemon juice
Salt and pepper

Method

Divide the hokkaido pumpkin in two, cut into slices along the inside and remove pumpkin seeds. Peel pumpkin if yuo use another type. Heat the oil in a large saucepan and fry onion. Add garlic, ginger and chili and cook for a few minutes until the onion is soft.

Add curry, turmeric and tomato paste and fry briefly in the oil with the onion. Add pumpkin, chopped tomato and stir. Add vegetable broth and lentils. Green and brown lenses do not need soaking, but you should rinse them under water before use.

Bring it to boil. Reduce heat and cook lentils and vegetables soft and until most of the liquid is reduced for about 30 minutes. Add more water if necessary for the cooking process. Stir in cherry tomatoes the last minute of cooking time. Season with salt and pepper, some drops of lemon juice and add coriander or parsley.

3 Kommentarer