Gulrot- og appelsinsalat med granatepler og couscous
Carrot and orange salad with pomegranate with couscous recipe in english at the bottom of the page👇🏾Dette er en forfriskende salat som er inspirert av mitt marokkanske kjøkken. Vi bruker nesten alltid appelsiner i kombinasjon med gulrot i salat. I tillegg har jeg også tilsatt granatepler, couscous, mynte og persille som også er mye brukte ingredienser i det marokkanske kjøkken. Nyt!
Ingredienser
- 500 g gulrot, skrell og skjær i skiver
- Salt
- 2–3 ss olivenolje
- 1½ dl couscous
- 3 middels store blodappelsiner, eller vanlige. Den ene skal være delvis pynt og skjæres i pene skiver.
- 1 sitron, saften
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ - 1 granateple, kjerner
- 1 klype kajennepepper
- En liten håndfull mynte (kan sløyfes)
- En håndful persille
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Bland gulrotskivene med litt olje og salt. Legg i en ildfast form og stek i ovn i 20 minutter eller til gulrøttene er litt myke. Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Rør couscousen luftig med en gaffel, ha i litt olje og sett til side. Skrell appelsinene og skjær dem i terninger eller fileter. Skjær på en tallerken for å kunne fange opp juicen. Bland sammen gulrøtter, couscous, appelsinkjøtt og juice. Tilsett kajenne, hvitløk, granateplekjerner, sitronsaft, olivenolje, finhakket mynte og persille. Smak til med salt og bland alt godt sammen. Pynt med appelsinskiver og litt friske urter.
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CARROT AND ORANGE SALAD WITH POMGRANATE AND COUSCOUS. Serves 4
This is a refreshing salad inspired by my Moroccan cuisine. We almost always use oranges in combination with carrot salad. In addition, I have also added pomegranates, couscous, mint and parsley which are also widely used ingredients in Moroccan cuisine. Enjoy!.
salt
2-3 tablespoons olive oil
1½ dl couscous
3 medium blood oranges, or common oranges. One should be in slices for garnish
1 lemon juice
2 cloves of garlic, finely chopped
½ - 1 pomegranate, kernels
1 pinch of Cayenne pepper
a small handful of mint
a handful of parsley.
Ingredients
500 g carrot, peel and cut in slicessalt
2-3 tablespoons olive oil
1½ dl couscous
3 medium blood oranges, or common oranges. One should be in slices for garnish
1 lemon juice
2 cloves of garlic, finely chopped
½ - 1 pomegranate, kernels
1 pinch of Cayenne pepper
a small handful of mint
a handful of parsley.