Granateple- og tomatsalat
Jeg har bokstavelig talt fått granatepler inn med morsmelken, akkurat som med vannmelon. Granateplet er noe av det mest sentrale i min barndoms matopplevelser. Det er gode minner jeg tok med meg fra mine varme somre i Marokko der vi gjorde bekjentskap med denne fine frukten. Vi barna lekte som oftest bak huset til bestefar, og inngjerdet av kaktushekken sto granateple- og fikentrærne. Jeg var 6 år når jeg oppdaget denne steinharde og vakre frukten og siden har den vært min store (frukt) kjærlighet. Jeg bruker den i alt. Den er så god og har også en utvilsom wow- effekt med sin nydelige smak, form og farge.
Kombinasjonen tomater og granatepler er ikke så uvanlig i midtøsten og passer godt sammen. Begge har dette søte, syrlig, saftige og begge er proppfull av smak. Denne fargerike og saftige salaten kan kombineres med det meste. Bruk den gjerne til grillet kjøtt, fisk og fugl. Du kan servere den neste gang du skal lage hummus, en krydret gryterett, tacolefser eller sammen med en lammekebab.
Den er på sitt beste når man bruker forskjellige typer tomater som cherrytomater, plommetomater, klasetomater osv. Men den er også kjempegod med helt vanlige tomater.
Ingredienser
- Kjerner fra et helt granateple eller mer
- ca 700 g tomater, blanding av plommetomater og cherrytomater, skjær i mindre biter
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 rødløk, hakket
- 1 ts hakket rød chili ( kan sløyfes)
- 1 ss sherryeddik
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 3 ss persille, hakket
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene sammen og la de godgjøre seg ca 30 minutter før den skal serveres.
Aurora Øverbye 9. mars 2020 (22:35)
kan man servere denne med en quiche?
Aicha Bouhlou 12. mai 2020 (11:50)
Ja det kan du!