Fiskegryte med søtpoteter

Lag en deilig, varmende fiskegryte med blåskjell, store reker og torsk. Den får litt snert med kajennepepper og blir ordentlig mettende med søtpoteter.

Fiskegryte med søtpoteter

Personer : 4

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 300 gram torsk eller annen hvit fisk
  • ca 8 Kjempereker  (eller mer fisk )
  • 2 – 3  søtpoteter, terninger
  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløk fedd, hakket
  • 1 ts søt paprika
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 klype eller mer cayennepepper
  • 2 ts tomatpure
  • 6 dl vann
  • 1 ss fishsauce, (soya sauce kan også brukes) smak til og tilsett gjerne litt mer .
  • 1 sitron, saft
  • Litt persille
  • Sort pepper
  • Litt olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland godt inn i grønsakene og fres litt til. Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
  2. Ha vaskete blåskjell først i grønnsakgryten, legg på lokk og la alt småkoke i 3-4 minutter. Tilsett fishsaus og sitronsaft og rist litt på kasserollen.
  3. Tilsett nå fisken og eventuelt kjempereker og legg på lokk igjen. Damp videre i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg og fisken er kokt
  4. Blåskjellene er salte og du trenger nok ikke å salte. Men smak gjerne til med eventuelt mer salt og litt pepper. Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød  og gjerne litt aioli til.

FISH STEW WITH SWEEET POTATOES . Serves 4

Make a delicious, warm fish stew with mussels, big prawns and cod.

Ingredients

1 kg of mussels
300 grams of cod or other white fish
about 8 big prawns (or more fish)
2 - 3 sweet potatoes, cubes
1 onion, chopped
3 garlic cloves, chopped
1 teaspoon sweet pepper
½ tsp ground ginger
1 pinch or more of cayenne pepper
2 tsp tomato puree
6 dl water
1 tablespoon fish sauce (soy sauce can also be used) add more if needed
1 lemon, juice
some parsley
Black pepper
Some olive oil for frying

Method

Peel and cut all the vegetables and saute in a olive oil. Add spices and tomato puree. Mix well into the vegetables and stir slightly. Pour in water and bring to a boil. Let the stew cook for about 25 minutes or until the potatoes are almost tender.

Add washed mussels into the vegetable stew, cover and let everything simmer for 3-4 minutes. Add the fish sauce and lemon juice and shake the sucepan slightly.

Now add the fish and possibly pig prawns and put the lid back on. Steam for 4-5 minutes until all the shells have opened and the fish is cooked

Serve with a sprinkle of parsley, freshly ground pepper, good bread and preferably some aioli on the side

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.