Fiskegryte med søtpoteter
Lag en deilig, varmende fiskegryte med blåskjell, store reker og torsk. Den får litt snert med kajennepepper og blir ordentlig mettende med søtpoteter.
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 300 gram torsk eller annen hvit fisk
- ca 8 Kjempereker (eller mer fisk )
- 2 – 3 søtpoteter, terninger
- 1 løk, hakket
- 3 hvitløk fedd, hakket
- 1 ts søt paprika
- ½ ts malt ingefær
- 1 klype eller mer cayennepepper
- 2 ts tomatpure
- 6 dl vann
- 1 ss fishsauce, (soya sauce kan også brukes) smak til og tilsett gjerne litt mer .
- 1 sitron, saft
- Litt persille
- Sort pepper
- Litt olivenolje til steking
Slik gjør du
- Skrell og skjær opp alle grønsakene og fres i litt olje. Tilsett krydder og tomatpure. Bland godt inn i grønsakene og fres litt til. Hell i vann og kok opp. La gryten koke i ca 25 minutter eller til potetene er nesten møre.
- Ha vaskete blåskjell først i grønnsakgryten, legg på lokk og la alt småkoke i 3-4 minutter. Tilsett fishsaus og sitronsaft og rist litt på kasserollen.
- Tilsett nå fisken og eventuelt kjempereker og legg på lokk igjen. Damp videre i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg og fisken er kokt
- Blåskjellene er salte og du trenger nok ikke å salte. Men smak gjerne til med eventuelt mer salt og litt pepper. Server med et dryss persille, nykvernet pepper, godt brød og gjerne litt aioli til.
FISH STEW WITH SWEEET POTATOES . Serves 4
Make a delicious, warm fish stew with mussels, big prawns and cod.
Ingredients
1 kg of mussels300 grams of cod or other white fish
about 8 big prawns (or more fish)
2 - 3 sweet potatoes, cubes
1 onion, chopped
3 garlic cloves, chopped
1 teaspoon sweet pepper
½ tsp ground ginger
1 pinch or more of cayenne pepper
2 tsp tomato puree
6 dl water
1 tablespoon fish sauce (soy sauce can also be used) add more if needed
1 lemon, juice
some parsley
Black pepper
Some olive oil for frying
Method
Peel and cut all the vegetables and saute in a olive oil. Add spices and tomato puree. Mix well into the vegetables and stir slightly. Pour in water and bring to a boil. Let the stew cook for about 25 minutes or until the potatoes are almost tender.Add washed mussels into the vegetable stew, cover and let everything simmer for 3-4 minutes. Add the fish sauce and lemon juice and shake the sucepan slightly.
Now add the fish and possibly pig prawns and put the lid back on. Steam for 4-5 minutes until all the shells have opened and the fish is cooked
Serve with a sprinkle of parsley, freshly ground pepper, good bread and preferably some aioli on the side