Kyllingcurry suppe med peanøtter og nudler
Ingredienser
- 8 - 10 dl kyllingbuljong eller kraft
- 400 g kyllingbryst
- 1 boks (4 dl kokosmelk)
- 1 løk, finhakket
- 1 ss fersk ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
- 300 g sopp, skivet
- 3 ss peanøttsmør
- 2 ss Thai rød karripasta
- Litt soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 lime, juice + 1 lime til servering
- 1 bunt koriander
- Noen dråper sesamolje
- 2 pakker eggnudler eller ramen nudler
- Til servering : Litt koriander chiliflak eller chili og hakkede peanøtter
Slik gjør du
- Legg kyllingfileten i en kasserole med kyllingbuljong eller kraft og la det småkoke i ca 8 minutter til kyllinkjøttet er nesten kokt. Legg kyllingfiletene på tallerken og skjær opp i skiver. Kok nudler etter anvisning på pakken og sett til side.
- Varm litt olje i en kasserole og fres løk, hvitløk og ingefær. Tilsett currypaste og det øverste laget av kokosmelken og la det surre i noen minutter.
- Ha i soppen og fres rask i krydderblandingen. Rør i peanøttsmør og hel i resten av kokosmelken og buljong/kraft. La det småkoke i noen minutter.
- Tilsett oppskåren kyllingfilet, fiskesaus,litt soyasaus og lime juice. Smak på maten og juster. Strø over fersk koriander helt på slutten.
- Server kylingcurry i dype skåler med nudler og dryss over koriander, hakkedde peanøtter og chili.