Kyllingcurry suppe med peanøtter og nudler

Personer : 4

Ingredienser

  • 8 - 10 dl kyllingbuljong eller kraft
  • 400 g kyllingbryst
  • 1 boks (4 dl kokosmelk)
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 300 g sopp, skivet
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss Thai rød karripasta 
  • Litt soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 lime, juice + 1 lime til servering 
  • 1 bunt koriander 
  • Noen dråper sesamolje
  • 2 pakker eggnudler eller ramen nudler
  • Til servering : Litt koriander chiliflak eller chili og hakkede peanøtter

Slik gjør du

  1. Legg kyllingfileten i en kasserole med kyllingbuljong eller kraft og la det småkoke i ca 8 minutter til kyllinkjøttet er nesten kokt. Legg kyllingfiletene på tallerken og skjær opp i skiver. Kok nudler etter anvisning på pakken og sett til side.
  2. Varm litt olje i en kasserole og fres løk, hvitløk og ingefær. Tilsett currypaste og det øverste laget av kokosmelken og la det surre i noen minutter.
  3. Ha i soppen og fres rask i krydderblandingen. Rør i peanøttsmør og hel i resten av kokosmelken og buljong/kraft.  La det småkoke  i noen minutter.
  4. Tilsett oppskåren kyllingfilet, fiskesaus,litt soyasaus og lime juice.  Smak på maten og juster. Strø over fersk koriander helt på slutten.
  5. Server kylingcurry i dype skåler med nudler og dryss over koriander, hakkedde peanøtter og chili. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.