Bakt ostekake med appelsinkrem

En deilig bakt ostekake med frisk og syrlig appelsinkrem. Smaker godt hele året og er den ultimate påskedesserten pyntet med sjokoladegg og pistasjenøtter.

Det kan være lurt å lage kaken og appelsinkrem dagen før og oppbevar i kjøleskapet. Legg på appelsinkrem og eventuell pynt rett før kaken skal serveres. Rester av appelsinkrem kan brukes til andre desserter og er også nydelig rørt i krem på brødskiven og sammen med ost.

Bakt ostekake med appelsinkrem

Porsjoner : 8-10

Ingredienser

  • Deig_
  • 100 g Melis
  • 200 g Smør
  • 300 g Hvetemel
  • 1 Egg
  • 2 ss kaldt vann
  • -
  • Ostekrem
  • 600 g kremost naturell
  • 2 dl  sukker
  • 1 appelsin, kun skall, finrevet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl rømme
  • 2 hele egg + 1 eggeplomme
  • 1/2 sitron, saften
  • -
  • Appelsinkrem:
  • 2 appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
  • 1/s  sitron, saften
  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 egg

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180°C
  2. Bland alle ingredienser til deigen i en bolle og kjør rask i kjøkkenmaskin til en smidig fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den ligge kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut og legg i en smurt springform (ca. 25 cm i diameter) Du kan også trykke deigen ned i bunnen og opp langs siden av springformen med hendene om du ikke får til kjevling.  Pass på å trykke godt ned i bunnen og klem godt ned i hjørnene.  Prøv å få den så jevn som mulig. Prikk bunnen med en gaffel, legg bakepapir  over deigen og  fyll med tørkede erter, ris eller kikerter.  Det er for at bunnen skal holde formen når den forstekes litt. Stek bunnen  i 10 minutter midt i ovnen. Fjern ertene og bakepapir som deigen er dekket med. .
  3. Ostekrem: Rør sammen ost, sukker og appelsinskall til kremet og glatt.  Tilsett ett og ett egg om gangen, visp godt mellom hver gang. Tilsett rømme, sitronsaft og vaniljesukker. Visp til alt er godt blandet. Hell ostekremen i deigskallet og stek kaken i 50 minutter på 180 °C
  4. Appelsinkrem: Bland sammen appelsinsaft, appelsinskall  og sitronsaft til appelsinkrem i en kasserolle. Småkok  til det gjenstår omtrent en desiliter med juice. Hell blandingen over i en bolle som tåler varme eller i en kasserolle. Sett bollen over et vannbad. Tilsett smør, sukker og egg og rør hele tiden til kremen tykner og får en fin konsistens, dette tar omtrent 20 - 25 minutter. Så her må du være tålmodig.  Sett appelsinkrem kjølig.  Den vil tykne mer når den er kald.
  5. Ikke ta  kaken ut av formen før den er helt avkjølt, da konsistensen til ostemassen er fortsatt for myk etter at den er tat ut av ovnen. Bakt ostekake er ofte best dagen etter den er bakt, men du må ikke vente til dagen etter. Topp ostekakene med avkjølt appelsinkrem og pynt med nøtter, påskeegg eller bær.

2 Comments

  • Avatar
    Bjarte Thoresen 30. mars 2021 (13:08)

    200 dl rømme? Er ikke det litt vell mye?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.