Marokkansk squashsalat

Moroccan zucchini salad recipe in english at the bottom of the page👇🏽Frisk og lettlaget marokkansk squashsalat som  er godt tilbehør til det meste og kan oppbevares i kjøleskap i flere dager.

 

Marokkansk squashsalat

Personer : 4-6

Ingredienser

  • 2 squash, i terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 1 - 2 ts sitronsaft eller eddik, gjerne mer
  • 2 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1 ss bladpersille, finhakket
  • ¼ ts spisskummen
  • Litt cayenne pepper
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok squashterninger i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Avkjøl dem i isvann for å hindre at kokeprosessen fortsetter. Legg dem over i en salatbolle og tilsett knust hvitløk, olivenolje, persille, sitronsaft og krydder. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer syre. Salaten kan lages i god tid i forkant.

MOROCCAN ZUCCHINI SALAD: Serves 4-6

Ingredients

2 zucchini, diced
2 tablespoon olive oil
1 - 2 teaspoon fresh lemon juice or vinegar
2 garlic cloves, crushed
1 tablespoon finely chopped flat-leaf parsley
¼ teaspoon ground cumin
Some cayenne
Salt and pepper, to taste

Method

Cook the zucchini in light salted water for 2-3 minutes. Cool them in ice water to prevent the cooking process from continuing. Add them to a salad bowl and add crushed garlic, olive oil, parsley, lemon juice and spices. The salad can be prepared well in advance.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.