Oliven, granatepler og valnøttsalat

Olive, pommegranate and walnut salad recipe in english at the bottom of the page.

I hele Midtøsten og nordafrika lages det forskjellige varianter av knasende granateplesalater. Denne salaten er inspirert av persisk matlagings tradisjon og her blandes det få velsmakende  ingredienser til en nydelig smakskombinasjon.

#meze #mezze

Oliven, granatepler og valnøttsalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 granatepler, kjerner
  • 150 g grønne oliven
  • 100 g valnøtter, grovhakket
  • 1 liten rød løk, chopped
  • 3 ss granateplemelasse
  • 1 lite bunt mynte, hakket
  • Litt koriander, hakket (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt mer granateplemelasse. Den passer egentlig til mye og er perfekt i en mezze.

Olive, pomegranate and walnut salad

Ingredients

Kernels from 1 whole pomegranates
150 g green olives
100 g valnuts, chopped
3 tablespoons pomegranate molasses
1 small red onion, chopped
2 tablespoons olive oil
A handful mint leaves, chopped
Fresh coriander, chopped(optional)

Method

Mix all the ingredients together and taste to with pomegranate molasses. Goes with a lot of dishes and is perfect in a meze.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.