Chili con carne med avokadosalsa og tortillachips
Recipe for chili with avocadosalsa and tortillas in english at the bottom of this page.
Denne deilige chili con carne er full av smak og perfekt hverdagsmat eller en uformell middag med venner. Lag gjerne ris til eller gjør slik jeg pleier å gjøre. Server med avokadosalsa, rømme og stek dine egne tortilla chips av tortillalefser. #belgvekster
Ingredienser
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 gulrot, i terninger
- 2 stilker selleristang, i biter
- 1 paprika, skjæres i biter
- ½ ts rød chili, hakket
- 1 1/2 ts spisskummen
- ½ ts chilipulver
- 1/4 ts kanel
- 1/2 ts røykt paprika
- Pepper og Salt
- 2 bokser hakket tomat
- 1 ts sukker
- 2 bokser ferdigkokte bønner. Jeg har brukt en blanding av kidney bønner og hvite bønner
- Litt frisk koriander, hakket
- 1 lime
- Til avokadosalsa:
- 2 avokado, i terninger
- 1 bunt redikker eller 2 tomater, hakket
- ½ rød løk, fin hakket
- ½ rød chili hakket
- Litt frisk korinader, hakket
- Litt limejuice
- Salt
- 3 tortillalefser
Slik gjør du
- Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk, gulrøtter, selleri og paprika til alt er myk og har fått litt farge. Tilsett chili og krydder og fres litt til. Ha i karbonadedeig og bland godt i grønsakblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin farge. Salt gryten. Tilsett tomater, sukker og litt pepper. Hell i 2 dl vann. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen. Kok i ca 10- 15 minutter. Hell væsken av bønnene og skyll dem forsiktig under kaldt vann. Ha bønnene i gryteretten og la dem få trekke med i noen minutter til bønnene er varme. Smak til med lime, salt og pepper.
- Avokado salsa:
- Bland alle grønsaker i en bolle og smak til med limejuice og salt.
- Tortillachips:
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Del tortillalefsene i 8 jevnstore triangler og pensle begge sider med nøytral olje. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett, og dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder. Stek dem i ca. 5 minutter, til tortillachipsene er gylne og sprø.
Chili con carne with avocado salsa and tortillas, serves 4 - 5
Ingrediens
500g minced beef1 onion
3 cloves garlic, minced
2 carrot, in bits
2 stalks celery, in bits
1 red pepper, in chunks
½ teaspoon chopped red chili
11/2 teaspoons cumin
½ teaspoon chili powder
½ teaspoon smoked paprika
1/4 ts teaspoon cinnamon
Pepper
Salt
2 cans chopped tomatoes
1 teaspoon sugar
2 cans ready cooked beans. I have used a mixture of kidney beans and white beans
Fresh cilantro, chopped
1 Lime
3 Tortillas Avocado Salsa:
2 avocado, diced
1 bunch reddish or 2 tomatoes, chopped
½ red onion, chopped
½ red chilli chopped
Fresh korinader, chopped
1 lime, juice
salt
Method
Chili: Heat oil in a pan and fry the onion, garlic, carrots, celery and bell pepper until everything is soft and has browned slightly. Add the chilli and spices and fry some more. Add the minced meat and mix well into veggies, stirring constantly until the meat has got a nice color. Add a little salt. Add the tomatoes, sugar and a pepper. Pour in 2 dl water. Cook to boil and reduce the heat. Cook for about 10 - 15 minutes. Pour the liquid of the beans and rinse them gently under cold water. Add beans to casserole and cook for a few minutes until the beans are hot. Season with lime, salt and pepper. Combine all the ingredients for the salsa and and season with limejuice and salt. Tortilla chipsPreheat oven to 200 ° C to tortillachipsen.
Share tortilla in 8 equal size triangles and brush both sides with neutral oil. Place them on cookie tray, and sprinkle with salt, pepper, chili or other favorite spices. Bake them for about 5 minutes, until the tortilla chips are golden and crispy.