Grilllet asparges og vårløk
Ingredienser
- 1 bunt aspargeles
- 1 bunt vårløk
- 1/2 dl ekstra virgin olivenolje
- 1 sitron, saften
- Salt
- Nykvernet sort pepper
- 30 g pinjekjerner, ristet
- 1 stykke parmesan ost, høvlet
Slik gjør du
- Rens aspargesene og skrell nederste delen om nødvendig. Ha asparges og vårløk i en form sammen med med olje, sitronsaft, litt salt og pepper. Bland godt. Legg asparges og vårløk over varm grill eller i grillpanne. Grill dem på begge sider til de har fått en fin farge. Asparges trenger lite tid på direkte varme for å få farge. Det er viktig å snu litt på dem underveis. Hvis de ligger for lenge kan de lett brenne. Når de har fått farge er lurt å flytte grønnsakene til den delen av grillen som ikke er så varm. Legg på lokket, og la dem grille videre i noen minutter. Legg grønnsakene på et fat og ha på høvlet parmesanost og ristete pinjekjerner.