Enkel fiskegryte (med couscous eller bulgur)
Simple fish stew recipe in english at the bottom of this page👇🏽Med litt god fisk,, spennende krydder som ras el hanout eller karri får du en lettlaget og eksotisk fiskemiddag. Server couscous, bulgur eller quinoa i dype boller, legg fisk, reker og grønnsaker på toppen og øs kraften over. Perfekt!
Ingredienser
- 600 gram torskefilet ( annen fisk kan også brukes)
- noen reker eller scampi, skrelt ( valgfritt)
- Olivenolje til steking
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store tomater, finhakket
- 1 ts ras el hanout ( bruk litt karri om du ikke finner ras el hanout)
- ¼ ts malt ingefær
- ½ ts chili (kan sløyfes), finhakket
- 4- 5 dl grønnsakkraft eller buljong
- 1 pose ca (200g) selskapserter
- Litt hakket persille
- Sitron, saften
- Salt og pepper
- Couscous, bulgur eller quino til servering
Slik gjør du
- Bruk en stor gryte eller en stekepanne med litt dybde. Stek løk og hvitløk til myk, ha i hakkete tomater, chili, krydder og la det surre et par minutter.
- Tilsett buljong eller kraft, kok opp og la det stå og koke i 5- 8 min. Legg fiskestykkene i kraften, skru ned varmen og ha på lokk. La fisken stå med lokk på i et par minutter før du ha i (reker/scampi), erter og hakket persille. Øs litt kraft over fisken og scampi, ha på lokk igjen og la trekke til fisken og ertene er ferdig. Skvis over litt sitronsaft.
- Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Rør couscousen luftig med en gaffel og ha i litt olje. Server sammen med fiskegryten. .
SIMPLE FISH STEW (with couscous or bulgur)
Ingredients
600 grams of cod fillet (other fish can also be used)some shrimps or scampi, peeled(optional)
Olive oil for frying
1 onion, finally chopped
3 cloves of garlic, finaly chopped
2 big tomatoes, finaly chopped
1 teaspoon ras el hanout (use curry if you can't find ras el hanout)
¼ teaspoon ground ginger
½ teaspoon chili (optional)), finely chopped
4- 5 dl vegetablebroth
1 bag about (200g) frozen peas
Parsley, chopped
Lemon, juice
Salt and pepper
Couscous, bulgur or quino for serving
Method
Use a large pot or wide frying pan with a little depth. Fry the onions and garlic until soft, add chopped tomatoes, chili, spices and saute a few minutes. Add the broth, bring to boil and cook for 5-8 minutes.Add the fish pieces to broth, turn down the heat and put on the lid. Leave the fish with the lid on for a few minutes, before adding (shrimps/scampi), peas and chopped parsley. Laddle some of the broth over the fish put the lid on again until fish and peas are done. Squeeze some lemon juice over the fish
Prepare couscous, bulgur, quinoa after package instructions and serve with the fish stew.