Sushibolle med mango

Vi spiser veldig ofte rå fisk hjemme hos oss og en av de enkleste og beste måtene å spise sushi på, er å lage sushiboller. Å lage sushiboller er enkelt og en garantert vellykket måte å servere fisk på.

Her bruker jeg laks og reker, men du kan også bruke andre fiskesorter. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det samme kan vakumpakkete produkter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.

 

 

Sushibolle med mango

Personer : 2

Ingredienser

  • 200 gram laks ellere annen fisk til sashimi
  • 200 reker
  • 2 porsjoner kokt sushi ris, følg pakke anvisning
  • 1 avokado
  • 1/2 Mango, i terninger
  • Litt vårløk, snittet
  • 1/2 agurk 1 avokado i skiver
  • 1 gulrot, julienne eller raspet
  • Syltet ingefær
  • Soyasaus
  • Wasabi

Slik gjør du

  1. Kok sushi ris etter pakkeanvisning. Fordel den kokte risen i skåler og skjær fisken i så like skiver som mulig. Dander risen med fisk, reker, avokado, vårløk, mango og agurk og dryss sesamfrø over fisken . Server sushibollen med mer mango, syltet ingefær, soyasaus, wasabi.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.