Tzatziki med labneh, ovnstekte gulrøtter og dill
Labneh, roasted carrots and dill recipe in english at the bottom of this page👇🏾En arabisk inspiret tzatziki med ovnsstekte gulrøtter og dill. Nydelig til fisk, et supert tillegg til meze, til ditt vegetarmåltid og perfekt til grillmat. Jeg har laget denne oppskriften med både labneh og vanlig gresk yoghurt. Begge deler funker helt fint, men den med labneh (avrent yoghurt) har en litt mildere smak og tykkere konsistens. Labneh kan man lett lage selv her eller kjøpe i innvandrerbutikker med vareutvalg fra Midtøsten.
Ingredienser
- 4-5 gulrøtter
- 1/4 ts chiliflak
- 1 ts spisskummen
- havsalt
- olivenolje
- 500 g labneh eller gresk yoghurt
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 sitron, saft
- 1 bundt dill, hakket og litt ekstra til pynt
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C
- Skrell gulrøtter, del dem i to og skjær dem i tynne staver. Legg dem utover en stekeplate og bland med olivenolje, salt, chili og spisskummen. Stek gulrøttene i ovn i ca 20 - 30 minutter. Rør sammen labneh eller gresk yoghurt med hvitløk, sitronsaft og dill. Vendt inn mesteparten av de ovnsstekte gulrøttene mens de fortsatt er varme og smak til med salt. Pynt gulrot tzatzikien med gulrøttene du har spart på. Drizzle over litt olivenolje og strø over litt dill og chili flak.
LABNEH, ROASTED CARROTS AND DILL . Serves 4
I call this dish a Moroccan inspired tzatziki with roasted carrots and dill. Beautiful with fish, a great addition to your vegetarian meal and perfect with grilled food. I have made this recipe both with labneh and plain Greek yogurt. Both parts work just fine, but the labneh (stained yogurt) has a slightly milder taste and thicker consistency. Labneh can easily be made or purchased in immigration stores with product range from the Middle East.
1/4 teaspoon chili flakes
1 teaspoon cumin
seasalt
oliveoil
500 g labneh or greek yogurt
2 garlic cloves, crushed
1 lemon, juice
A bunch of dill, chopped and ekstra for garnish
Ingredients
4-5 carrots1/4 teaspoon chili flakes
1 teaspoon cumin
seasalt
oliveoil
500 g labneh or greek yogurt
2 garlic cloves, crushed
1 lemon, juice
A bunch of dill, chopped and ekstra for garnish