Marokkansk tagine med lam, poteter og granatepler
Recipe for moroccan lamb tagine with potatoes and pomegranate in english at the bottom 👇🏾
Ingredienser
- 600 g lammekjøtt kuttet i jevnstore terninger( for eksempel bog)
- 2 løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss fersk ingefær, revet
- Noen få safran tråder
- 1 ts gurkemeie
- 1/2 ts kanel
- salt og pepper
- 6 - 8 poteter
- 1 granateple, kjerner
- 1 ss flytende honning
- Litt frisk koriande,r ca 2 ss
- Litt frisk bladpersille, ca 2 ss
- Litt olivenolje til steking
- Vann
Slik gjør du
- Stek løk og hvitløk til myk. Tilsett ingefær, safran og kanel og ha i kjøttet. Pass på at kjøttet blandes godt inn i løk og krydderblandingen, før du ha i vann. Ha i så mye vann at det akkurat dekker kjøttet. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen. Nå skal den stå i ca. 1 time å putre litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Smak til med salt og pepper og ha i potetene som er delt i 4 båter. Gryten skal koke i ytterlige 30 minutter til kjøttet er helt mørt. Bland halvparten av granateplekjerner, honning og koriander forsiktig i kjøtt og potet gryten. Pynt med persille og resterende granateplekjerner når retten skal serveres. Server med salat og brød.
Lamb Tagine with potatoes and pomegranate
Ingredients
600 g of lamb(shoulder) cut in even cubes2 onions, finely chopped
4 garlic cloves, finely chopped
1 tablespoon fresh ginger, grated
1 teaspoon turmeric a pinch of saffron
1/2 teaspoon cinnamon
salt and pepper
6 - 8 potatoes, cut in wedges
1 pomegranate, kernels
1 tablespoon runny brown honey
2 tablespoons. fresh coriander
2 tablespoon leaf parsley
olive oil for frying
Water
Mona 9. april 2021 (21:25)
Hei
Vil bare gjøre deg observant på at du har skrevet betene i stedenfor potetene i den norske fremgangsmåten.
Aicha Bouhlou 9. april 2021 (23:13)
Takk for det
Aicha Bouhlou 12. april 2021 (17:40)
Takk