Sushi quickfix
En av de enkleste måtene å spise sushi på, er å lage sushiboller. Å lage sushiboller er en garantert vellykket måte å servere fisk på.
I min sushi quickfix bruker jeg laks og noen få grønnsaker. Du må gjerne supplere med flere grønnsaker som reddik og løk.
Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det samme kan vakumpakkete produkter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.
Ingredienser
- ca 240 gram laks til sashimi
- 2 porsjoner med sushiris
- 1 avokado
- 2 stilker vårløk, skivet
- Sesamfrø
- Syltet ingefær
- Wasabi
- Soyasaus
Slik gjør du
- Kok sushiris etter pakkeanvisning. Fordel kokt ris i skåler og skjær fisken i så like skiver som mulig. Dander fisk, og grønsaker på risen og dryss sesamfrø på fisken. Server sushibollen med wakame, syltet ingefær, soyasaus, wasabi.
Anne Maragreth Gaupset 24. april 2020 (12:33)
Hei.
Maten du lager er så flott , og inspirerende.
Jeg bruker dine oppskrifter flere ganger pr uke.
Ha en flott dag.
Hilsen Anne.
Aicha Bouhlou 12. mai 2020 (11:51)
Så hyggelig!