Fennikelsalat med grønne oliven

Jeg er vant med fra mitt marokkanske kjøkken at et måltid alltid består av minst to ulike salater, enten varme eller kalde. Jeg varierer ofte og jeg er veldig glad i å komponere nye salater. Denne gangen har jeg laget en varm salat med fennikel som jeg er veldig fornøyd med.

Fennikel er nydelig når man steker den i panne i litt olivenolje. Jeg steker den godt til den er nesten mør og har fått en gyllenbrun farge. Men den skal fremdeles være litt fast.  Denne enkle men likevel komplekse salaten med smaken av stekt fennikel, salte oliven, litt chili og syre fra sitron er kjempegod til nesten hva som helst.

Fennikelsalat med grønne oliven

Peroner: 4

Ingredienser

  • 2 mellomstore fennikel
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • 100 g grønne oliven uten stein, hakket
  • ½ rød chili, finsnittet
  • 1/2 sitron, saften
  • 2 ss finhakket persille
  • 2 ss finhakket gressløk
  • Litt olivenolje til steking

Slik gjør du:

  1. Rens fennikelen og skjær den i tykke skiver. Ta vare på det grønne fra fennikelen. Varm en stor stekepanne og stek fennikelen nesten mør i olivenolje på middels høy varme. Fennikelen skal ha en gyllenbrun farge. Krydre med litt salt og pepper og flytt over på et serveringsfat. Skvis over sitronsaft og dryss over hakkete oliven, urter, fennikelgrønn og chili.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.