Solskinnsegg med tomater (Shakshuka)
Recipe for Sunny eggs with tomatoes (shakshuka) in english at the bottom of the page.👇🏾
Dette er min tolkning av marokkansk shakshuka, en egg og tomatrett som er populær i Nord-Afrika og Midtøsten. Kjempegod når som helst på dagen.
Ingredienser
- olivenolje
- 1 - 2 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 rød paprika
- ½ chili, rød
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 knivsodd kanel
- Pepper
- Salt
- Ca 1 kg forskjellige tomater
- 6 – 8 egg
- 2 avokado
- Persille
- Sorte oliven
Slik gjør du
- Fjern frøene og hakk paprikaen og chilien i terninger. Del tomatene i store biter, cherrytomatene kan beholdes hele. Varm litt olivenolje i en stekepanne. Tilsett hvitløk, løk, paprika og chili og stek under omrøring til løken er blank og myk, i i omtrent fem minutter. Ha i krydderne og stek til det dufter godt. Tilsett tomatene, salt og pepper og la det koke uten lokk i noen minutter. Lag plass til eggene ved å lage små forsenkninger i sausen. Knekk i eggene og la det koke uten omrøring til eggene er ferdig stekte. Ha på skivet avocado, oliven og dryss over persille. Serveres med en gang.
Sunny eggs with tomatoes (shakshuka) serves 4
This is my interpretation of Moroccan shakshuka, an egg and tomato dish that is popular in North Africa and the Middle East.
Tyve eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (16:47)
[…] SOLSKINNSEGG MED TOMATER ENGLISH VERSION […]
Nadia 17. februar 2018 (14:07)
This tastes so good. Perfect for brunch!
Aicha Bouhlou 19. februar 2018 (16:16)
Thank you!