Spicy marokkansk harissa kylling med linser.
Moroccan harissa spiced chicken and lentil one pot recipe in english at the bottom of the page.
Lag en deilig marokkansk inspirert gryteretten med linser, kyllling og varmende krydder. Superenkel nydelig oppskrift som er sunn og smaker kjempegodt! Retten er krydret med harissa som er en nordafrikansk chilipaste. Smak gjerne litt på harissapasten for å teste ut styrken og saltinnhold. De fleste harissapaste er saltet og styrken kan variere. #belgvekster
Ingredienser
- Olivenolje
- 4 kylling lår, ( du kan velge om du vil fjerne skinnet på kyllingen), del hvert lår i to i leddet
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss ingefær, revet
- 2 dl puy linser ( grønne linser)
- 1-2 ss harissa eller mer hvis du liker det hot.
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 gulrot, revet
- 2 bokser hakkete tomater ca 800 g
- 1 liter kylling eller grønnsaksbuljong (vann + terninger)
- Litt persille, hakket
- Litt rød chili, hakket
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Skyll linser i kald vann og la de stå i bløt til de skal brukes. Krydre kylling med salt og pepper. Varm oljen i en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og brun litt på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side. Tilsett mer olje om nødvendig, og stek løken til litt myk. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i ca 1 minutt til. Rør i harissa, spisskummen og koriander. Legg kyllingen tilbake i gryten og bland med krydderblandingen og løk. Ha i gulrot, tomater og linser. Hell i buljong/ kraft og kok opp. Reduser varmen og la det koke uten lokk til kyllingen er ferdig og linsene er møre, ca. 30 minutter. Ha i mer vann om nødvendig og smak til med salt og pepper. Strø over hakket persille og chili og server!
Moroccan spiced chicken and lentil one pot
Easymade, healthy and yummy
4 chicken tighs skin removed, cut each in two pieces in joint
1 onion, chopped
2 garlic cloves, chopped
1 tablespoon ginger, grated
1 carrot, grated
1 tablespoon harissa or more if you like it hot.
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon ground coriander
2 dl puy lentils
2 cans tomatoes ca 800 g
1 liter chicken or vegetable stock
Parsley, chopped
Fresh chili to serve
Salt
Pepper
ingredients
Olive oil4 chicken tighs skin removed, cut each in two pieces in joint
1 onion, chopped
2 garlic cloves, chopped
1 tablespoon ginger, grated
1 carrot, grated
1 tablespoon harissa or more if you like it hot.
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon ground coriander
2 dl puy lentils
2 cans tomatoes ca 800 g
1 liter chicken or vegetable stock
Parsley, chopped
Fresh chili to serve
Salt
Pepper
Anne G. 3. desember 2017 (22:19)
Amazing!!
Aicha Bouhlou 11. juni 2018 (17:17)
Tusen takk
Lise Linderoth 12. juni 2018 (22:43)
Laget spicy kylling med linser i kveld, den smakte deilig!
Couscous passet bra til for å suge opp sausen.
Karolina 31. august 2018 (19:09)
Hei! Jeg ønsker å lage harissa paste selv (må ha den 100% glutenfri). Har sett på oppskrifter på nettet, men de varierer voldsomt. Kan du anbefale en god og enkel måte å lage harissa? hvilke ingredienser er best å ha? 🙂
Aicha Bouhlou 4. september 2018 (16:59)
Hei Karolina, beklager litt sen tilbakemelding, men jeg har vært på ferie. Jeg er ikke ekspert på harissa men jeg har en enkel oppskrift. Den kan jeg lete frem når jeg kommer hjem igjen til Bergen. Håper du har tålmodighet.
mvh
Aicha
Jorunn 21. januar 2019 (17:50)
Har laget denne vidunderlige retten for 5. gang nå – like god hver gang, så mye smak og så enkel å lage! Tusen takk, Aicha!
Aicha Bouhlou 22. januar 2019 (09:54)
Så hyggelig å få denne meldingen.Takk Jorunn!
Ingvild 10. mai 2019 (23:15)
Pleier du å servere noe tilbehør til denne gryten?
Aicha Bouhlou 14. mai 2019 (16:03)
Det varierer litt.Noen ganger, ris andre ganger kun godt brød eller en grønn salat.