Hummus med marokkansk tomat- og agurk salat

For hummus with Moroccan cucumber and tomato salad recipe scroll down to the bottom of the page👇🏾

Et enkelt måltid i kveld. Hummus toppet med marokkanske agurk og tomat salat, olivenolje og pitabrød før julematen tar over. #belgvekster

Basisoppskrift for hummus finner du her:

Vanlig-hummus-med-olje-og-spisskummen-

 

Hummus med marokkansk tomat- og agurk salat

Personer : 2

Ingredienser

  • 1 porsjon hummus fra basisoppskriften
  • 2 tomater, finhakket
  • 1/2 agurk , finhakket
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 2 ss persille og mynte, finhakkket
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 sitron, saften
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • Havsalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Lag hummus etter basis oppskriften.
  2. Ha alle grønnsaker i en bolle. Bland i de øvrige ingrediensene og krydre godt med salt og pepper. Bre hummus utover en tallerken og fordel salaten over hummusen. Server som et fullverdig måltid sammen med litt brød eller som tilbehør.
  3. Dette er middag til 2 personer og kan være snack til 4 personer.

Hummus with Moroccan tomato-and cucumber salad serves 2 for dinner

HUMMUS

ingridients

1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas
1 -2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 tablespoons lemon juice l
Salt
Extra virgin olive oil

Method

Mix chickpeas (without water), tahini, garlic , cumin , and lemon juice . Run everything to puree in food processor or with blender, add some water from the chickpeas you have saved. Hummus should have a soft consistency. Season with salt . Have hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with some whole chickpeas and cumin.

SALAD

ingridients

2 tomatoes, chopped
1/2 cucumber, chopped
1/2 red onion chopped
Parsley and mint, chopped
1/2 teaspoon cumin
1 lemon, juice
2 tablespoons ekstra virgin olive oil
Sea salt and fresh ground pepper to taste

Hummus
1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas
1 -2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 tablespoons lemon juice l
Salt
Extra virgin olive oil

Method

Make the salad by blending all the vegetable in bowl, add the other ingredients and season with salt and pepper.

Mix chickpeas (without water), tahini, garlic , cumin , and lemon juice . Run everything to puree in food processor or with blender, add some water from the chickpeas you have saved. Hummus should have a soft consistency. Season with salt. Have hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with some whole chickpeas and cumin.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.