Hummus med marokkansk tomat- og agurk salat
For hummus with Moroccan cucumber and tomato salad recipe scroll down to the bottom of the page👇🏾
Et enkelt måltid i kveld. Hummus toppet med marokkanske agurk og tomat salat, olivenolje og pitabrød før julematen tar over. #belgvekster
Basisoppskrift for hummus finner du her:
Ingredienser
- 1 porsjon hummus fra basisoppskriften
- 2 tomater, finhakket
- 1/2 agurk , finhakket
- 1/2 rødløk, finhakket
- 2 ss persille og mynte, finhakkket
- 1/2 ts spisskummen
- 1 sitron, saften
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- Havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør du
- Lag hummus etter basis oppskriften.
- Ha alle grønnsaker i en bolle. Bland i de øvrige ingrediensene og krydre godt med salt og pepper. Bre hummus utover en tallerken og fordel salaten over hummusen. Server som et fullverdig måltid sammen med litt brød eller som tilbehør.
- Dette er middag til 2 personer og kan være snack til 4 personer.
Hummus with Moroccan tomato-and cucumber salad serves 2 for dinner
HUMMUS
ingridients
1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas1 -2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 tablespoons lemon juice l
Salt
Extra virgin olive oil
Method
Mix chickpeas (without water), tahini, garlic , cumin , and lemon juice . Run everything to puree in food processor or with blender, add some water from the chickpeas you have saved. Hummus should have a soft consistency. Season with salt . Have hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with some whole chickpeas and cumin.SALAD
ingridients
2 tomatoes, chopped1/2 cucumber, chopped
1/2 red onion chopped
Parsley and mint, chopped
1/2 teaspoon cumin
1 lemon, juice
2 tablespoons ekstra virgin olive oil
Sea salt and fresh ground pepper to taste Hummus
1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas
1 -2 tablespoons water from the chickpeas
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
2 tablespoons lemon juice l
Salt
Extra virgin olive oil