Parmesan kjøttboller i tomatsaus

Noen ganger er en stor dose karbohydrater alt jeg trenger for å komme i humør igjen.  Pasta er alltid godt og tiden for pasta og kjøttsaus er definitivt ikke forbi her i huset. I dag har jeg laget parmesan kjøttboller med penne i marinara med endå mer parmesan og mozarella.  Helt perfekt for å løfte humøret.

 

Parmesan kjøttboller i tomatsaus

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig (kjøttdeig)
  • 30 g parmesan, revet
  • 1 egg
  • Litt brødrasp
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • -
  • Tomatsaus:
  • Olje til steking
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket eller raspet
  • 1 boks hakkete tomater ( noen ganger tilsetter jeg i tillegg grillet, finhakket paprika i sausen)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss frisk oregano, hakket (1/4 ts om du bruker tørket oregano)
  • 1 ss finhakket frisk basilikum + litt mer til servering
  • 30 g parmesan, revet
  • Salt
  • Pepper
  • -
  • 500 g penne pasta
  • 2 mozarellaost kuler

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og form boller med våte hender. Stek kjøttbollene i litt olje og sett til side. Stek løk, hvitløk og gulrot til løken er myk. Tilsett tomater, tomatpurè, sukker og eddik. Tilsett 3 dl vann og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Tilsett oregano, basilikum, parmesan og smak til med salt og pepper. Ha kjøttbollene over i sausen og la dem småkoke i 10 minutter .
  2. Forvarm ovnen til 200°C
  3. Kok pasta i saltet vann som anvist på pakken, hell av vannet og ha pastaen over i en ildfastform. Hell over sausen med kjøttbollen og bland godt. Riv mozarellaosten i biter og legg opp på pastaen. Stek pastaformen i ovnen til osten har smeltet.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.