Parmesan kjøttboller i tomatsaus
Noen ganger er en stor dose karbohydrater alt jeg trenger for å komme i humør igjen. Pasta er alltid godt og tiden for pasta og kjøttsaus er definitivt ikke forbi her i huset. I dag har jeg laget parmesan kjøttboller med penne i marinara med endå mer parmesan og mozarella. Helt perfekt for å løfte humøret.
Ingredienser
- 500 g karbonadedeig (kjøttdeig)
- 30 g parmesan, revet
- 1 egg
- Litt brødrasp
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- -
- Tomatsaus:
- Olje til steking
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 gulrot, finhakket eller raspet
- 1 boks hakkete tomater ( noen ganger tilsetter jeg i tillegg grillet, finhakket paprika i sausen)
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ss frisk oregano, hakket (1/4 ts om du bruker tørket oregano)
- 1 ss finhakket frisk basilikum + litt mer til servering
- 30 g parmesan, revet
- Salt
- Pepper
- -
- 500 g penne pasta
- 2 mozarellaost kuler
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og form boller med våte hender. Stek kjøttbollene i litt olje og sett til side. Stek løk, hvitløk og gulrot til løken er myk. Tilsett tomater, tomatpurè, sukker og eddik. Tilsett 3 dl vann og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Tilsett oregano, basilikum, parmesan og smak til med salt og pepper. Ha kjøttbollene over i sausen og la dem småkoke i 10 minutter .
- Forvarm ovnen til 200°C
- Kok pasta i saltet vann som anvist på pakken, hell av vannet og ha pastaen over i en ildfastform. Hell over sausen med kjøttbollen og bland godt. Riv mozarellaosten i biter og legg opp på pastaen. Stek pastaformen i ovnen til osten har smeltet.