Spagetti, kantareller og soltørkete tomater 

Recipe for Chantarelle and sun dried tomato spagetthi in english at the bottom of the page.

Personer : 2

Ingredienser

  • 250 g kantareller (eller annen sopp)
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss soltørkete tomater i olje, hakket
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • Salt og pepper
  • Olje og smør til steking
  • 250 g fullkorn spagetti

Slik gjør du

  1. Rens soppen og kok spagetti som anvist på pakning i godt saltet vann. Varm en stekepanne og tilsett noen dråper olje før du legger i soppen, ikke for mye sopp om gangen og Ikke rør i pannen. Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på pannen og tilsett smør, knust hvitløksfedd og soltørkete tomater. Vend soppen i smøret og de andre ingrediensene og stek i 30 sekunder. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt mer olivenolje eller smør. Bland soppen med den ferdigkokt spagetti og et dryss finhakket bladpersille.

Spaghetti, chanterelle and sun dried tomatoes, serves 2.

Ingrediens

250 g chanterelles (or other mushrooms )
1 clove garlic, crushed
2 tablespoons sun dried tomatoes in oil, chopped
2 tablespoons chopped parsley
salt and pepper
oil for frying
1 tablespoon butter
250 g spaghetti

Method

Clean the mushrooms and cook spaghetti as directed on package in salty water.

Heat a frying pan and add a few drops of oil before adding the mushrooms, not too much mushrooms at a time and don´t stir to much. Let them fry alone without being touched in a few minutes, shake and add the butter, crushed garlic and sun dried tomatoes.

Flip the mushrooms in the butter and the other ingredients and cook for 30 seconds. Season with salt, freshly ground pepper and a little more olive oil or butter. Mix the mushrooms with the cooked spaghetti and sprinkle with chopped parsley .

Ingen kommentarer