Gulrot – og linsesuppe

En mettende, god suppe som er lettlaget og med få ingredienser.

Gulrot- og linsesuppe

personer: 4

Ingredienser

  • 500 gram gulrøtter
  • 2 dl røde linser
  • 1 løk 2 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts chiliflak
  • 1 liter grønsakbuljong (vann + terninger)
  • 2 dl melk ( kan erstattes med mer buljong)
  • 1 dl naturell yoghurt eller rømme ( til servering)

Slik gjør du

  1. Varm opp olivenolje i en gryte over middels varme. Stek løk og hvitløk til de er myke. Tilsett gulrøtter og fres i noen minutter. Rør inn spisskummen og chiliflak og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett grønnsaksbuljong og linser. Gi det et oppkok. Reduser varmen og kok i ca. 15 minutter og tilsett melk . Kok i ytterlige 15 minutter til linser og gulrøtter er møre. Mos suppen med stavmikser eller i en foodprosessor og smak til med salt . Server med en klatt yoghurt eller rømme .

Additional Info

Ingen kommentarer