Krydrete kikerter og flaskegresskar med yoghurtsaus

Recipe for roasted, spicy chickpeas & butternut squash with yogurt sauce in english, scroll down the page 👇🏾

Ovnstekte, krydrete kikerter og flaskegresskar med yoghurtsaus. En enkel og veldig tilfredsstillende vegetarisk rett på alle måter. Man kan gjøre hva man vil med denne retten. Bytt gjerne ut gresskar med poteter, gulrøtter eller aubergine og tilsett også mer harissa om du liker det sterk.

Krydrete kikerter og flaskegresskar med yoghurt saus

Personer : 4

Ingredienser

  • 1 stor flaskegresskar, kuttet i terninger
  • 2 bokser kikerter, ca 480 g
  • 1 løk, kuttet skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 4 - 5 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss garam masala
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1 ss harissa (har du ikke harissa, kan du bruke 1/4 ts+ kayennepepper
  • Salt
  • Pepper
  • 4 dl yoghurt naturell eller soyayoghurt om du er veganer
  • Frisk koriander, hakket
  • 1/2 Sitron eller mer om du liker det litt frisk, saften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 C°
  2. Tørk kikerter godt i et kjøkkenhåndkle. Bland kikerter, alle grønnsakene , olivenolje, garam masala, spisskummen og harissa (kayennepepper) og smak til med salt og pepper. Fordel alt utover en stekeplate som er dekket med bakepapir. Stek i ca 30 -40 min til gresskar er mørt og kikertene er litt sprø. Rør sammen yoghurt hakket koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og server sammen med den ferdige retten.

Roasted, spicy chickpeas & butternut squash with yogurt sauce. serves 4

Roasted, spicy chickpeas & butternut squash with yogurt sauce. Very simple & very satisfying vegetarian dish in every way. You can use potatoes, carrots or eggplants instead of squash and also add more harissa if you like it hot.

ingredients

1 big butternut squash, cut in cubes
2 can chickpeas
1 onion, sliced
3 cloves garlic, chopped
4 - 5 tablespoons extra-virgin olive oil
1 tablespoon garam masala
1/2 tablespoon cumin
1 tablespoon harissa(if you don´t have harissa use ¼ teaspoon cayenne) pepper
Salt
Ground pepper
4 dl plain plain yogurt
Fresh coriander, chopped
1/2 lemon, juice

Method

Preheat oven to 200 C
Dry the chickpeas in a kitchen towel. In a bowl, toss chickpeas, all vegetables, olive oil, garam masala, cumin and harissa (or cayenne) and season with salt and pepper. Spread all the veggies on a large baking sheet and roast for 30 - 40 minuttes, or until squash is tender. In a bowl, stir yogurt with cilantro and lemon juice. Season with salt and pepper and serve with the roasted butternut squash and chickpeas.

Ingen kommentarer