Kokte pærer i granateple

Nå er jeg ferdig med å planlegge julemenyen vår og det er stort sett traditionell norsk julemat det går i her hjemme de første dagene. Jeg har selvfølgelig en egen vri på noen av rettene, serverer noen Aichasmat salater til julebrunchen og liker å lage disse granateplekokte pærerene. Det er fint å kunne servere et litt lettere og fargerikt alternativ til kaker, multekrem og karamellpudding. Granateplekokte pærer er en vakker dessert som kan serveres med kremfløte, mascarpone og is eller som et sunnere alternative med kesam, yoghurt eller kun med et dryss hakket mynte .

I tillegg til friskpresset granateplejuice, bruker jeg ferdigblandet granateple -og druejuice fra kjøledisken i oppskriften.  Du kan også tilsette litt grenadine eller solbærsirup for å få  en fin rødfarge. Bruker man kun granateplejuice fra kartong, blir fargen mindre rød.

Kokte pærer i granateple

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 faste pærer, skrelt med stilk på.
  • 5 dl granateplejuice
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1 kanelstang
  • 3 ss sitronsaft, og litt sitronskall
  • 1 knivsodd salt
  • Gjerne litt granateplekjerner til servering

Slik gjør du

  1. Ha juice vann, salt og sitronsaft i en kjele, kok opp og legg i pærer og sitronskiver. Pass på at pærene blir godt dekket av væsken. Skru ned varmen, legg på lokk og la trekke i ca. 15 min (eller til de blir litt myke) mens du snur dem i juicen av og til. Slå av varmen og la pærene bli avkjølt i juicen. Jeg lager som oftest pærene dagen før og la dem stå i juicen et helt døgn. Pærene serveres i granateplejuicen sammen med gresk yoghurt /mascarpone og granateplekjerner. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.