Hummus med gulrot og ceviche av torsk

Cod ceviche on carrot hummus recipe in english at the bottom of the page.👇🏾

Ceviche har absolutt alt jeg liker.  Søt , surt,  salt, fisk, chili og koriander. I tillegg er den enkelt å lage. Ceviche er råmarinert fisk. Man «koker» fisk i en sur marinade fra sitrusfrukt. Når fisken ligger i marinaden vil syren fra sitrusjuicen trenge inn i fiskekjøttet og bryte ned proteinene, noe som gir den ferdige cevichen samme tekstur som varmebehandlet sjømat. Det er som oftest lime som blir brukt, men man kan også bruke både sitroner og appelsiner.
Ceviche er mest kjent som en peruansk rett. Men strengt tatt så er ikke ceviche peruanske – det er helt vanlig å lage ceviche i hele Latin-Amerika. Oppskriften på denne cevichen er en variant av Ceviche med gresskarhummus  fra min  kokebok Aichas kjøkken   I denne oppskriften har jeg byttet ut gresskar med ovnsstekte gulrøtter og jeg bruker heller ikke sitronskall her.

 

 

Hummus med gulrot og ceviche av torsk

Personer: 4

Ingredienser

  • Ceviche:
  • 500 g torsk ( skrei), skjæres i biter
  • 1 ts salt
  • 1 sitron, saften
  • 3-4 lime saften saften
  • 2 ts sukker
  • 1/2 granateple
  • 1-2 chili, hakket
  • 1 rødløk, skjær i skiver
  • Pepper
  • 2 ss olivenolje
  • frisk koriander, hakket
  • -
  • Gulrothummus:
  • 500 Gulrot, skrelt og i biter
  • 1 boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
  • 1 boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
  • 2 ss vann fra kikertene
  • 3 ss tahini
  • 2 hvitløkfedd, knust
  • 2 ts spisskummen
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje

Ceviche av skrei med gulrothummus

  1. Ceviche:
  2. Ceviche: Skjær torsken i biter legg i en bolle, dryss over halvparten av saltet og la stå i 10 minutter. Bland sammen lime, sitronsaft, sukker, chili og hell over fisken. Tilsett løk og bland godt sammen. Sett i kjøleskapet i 2 timer. Snu litt på fiskebitene underveis, slik at alle bitene blir nok marinert av sitrus. Når fisken er ferdig marinert (kokt), siles sitrusvæsken av.  Tilsett koriander og granateplekjerner og smak til med mer salt.
  3. Hummus:
  4. Forvarm ovnen til 200 °C Bland gulrøtter med olje salt og litt pepper og legg utover bakepapir dekket stekebrett. Stek i ca 20 -30 minutter til de er helt møre, snu på dem halvveis under steketiden. Kjøl ned gulrøtter og bland med øvrige ingredienser. Kjør alt til puré med kjøkkenmaskin eller håndblender og tilsett litt vann fra kikertene om nødvendig. Kjør maskinen lenge. Hummus skal ha en myk konsistens. Smak til med salt og og server ceviche oppå hummusen, med litt mer frisk koriander og toppet med noen dråper olivenolje.

Cod ceviche on carrot hummus, serves 4

Ingredients

Ceviche:

500 g of cod sliced or cut chunks

1 teaspoon salt

1 lemon, juice

3-4 lime, juice

2 tsp sugar

1/2 pomegranate, kernels

1-2 chili chopped

1 red onions, sliced or chopped

Ground black pepper

2 tablespoons olive oil
1 handful fresh coriander, chopped

For the carrot hummus:
500 carrots, peeled and cut in chunks
1 box (about 240 g) cooked chickpeas
2 tablespoons water from the chickpeas
3 tablespoons tahini
2 garlic clove, chopped
2 tablespoon cumin
1 lemon, juice
Salt and pepper
2 tablespoons olive oil

Method

Ceviche:
Start by making Ceviche: Cut the cod into slices or chunks. Add to a bowl, sprinkle over half of the salt and leave for 10 minutes. Mix together lime, lemon juice, sugar and chili and pour over the fish. Add the onions and mix well. Leave fish to sit in the citrus juice for at least 30 minutes to properly cure. I usually leave it for one hour. Pour of most of the marinade when the fish is done. Taste to with salt and pepper and add coriander and pomegranate. Hummus:
Preheat the oven to 200 ° C. Toss the carrots with olive oil and salt. Spread the carrots out onto a baking sheet, into a baking dish. Make sure they are in a single layer with a little space in between. Roast carrots about 20 minutes until they are completely tender, turn them halfway through the cooking time. Cool the carrots and mix with all the other ingridients for the hummus, except the oliveoil in a food processor and begin to process. Add the chickpea liquid as needed to allow the machine to produce a smooth puree. Taste and adjust the seasoning. More salt or lemon juice? Serve the ceviche on top of the hummus with drizzels of oliveoil and some more fresh chopped coriander.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.