Vegetar chili

Recipe for delicious vegan chili in english at the bottom of this page.

Du vet sikkert allerede at chili er den perfekte altien gryteretten. Prøv ut en vegetar versjon denne gangen og lag små skåler med avokado, tortilla chips, hakket rødløk og rømme til . Hverdagsretten blir fort et lite festmåltid.

Chiligryte, vegetar

Personer: 2 -3

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 gulrot, i terninger
  • 1 liten søtpotet, i terninger
  • ½ chili eller mer, finhakket
  • 1 squash, delt i to på langs, så i skiver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt koriander
  • 1 knivsodd kanel
  • 1 knivsodd røkt paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 1/2 ts havsalt
  • 2 ts tomatpure
  • 1 ts sukker (kan sløyfes)
  • 1 dl vann
  • 400 g (1 boks) hakkede tomater
  • ca. 700 g ferdig kokte sorte og brune bønner( 2 bokser)
  • 1/2 lime, saft
  • Frisk koriander eller persille, hakket
  • Olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte og stek løk,hvitløk, gulrot og chili til grønsakene er litt myke . Tilsett squash og krydder. Rør godt slik at grønsakene blandes i krydderne. Stek i et minutt under stadig omrøring. Ha i tomatpureen, sukker, hakkede tomater, vann og salt. Kok opp gryten og tilsett bønnene i grønsakblandingen. La retten surre på lav varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper, lime og tilsett hakket koriander. Server med rømme, tortilla chips, avokado, hakket chili og rødløk.

Delicious vegan chili, serves 2 - 3.

You probably already know that chili is the perfect one pot dinner. Try out my vegan version this time and serve with small bowls of avocado, tortilla chips, chopped red onions, chill and sour cream.

Ingredients

1 onion, chopped
2 cloves garlic, minced
1 carrot, diced
1 small sweet potato, diced
½ chili or more, finely chopped
1 zucchini, cut in half lengthwise, then sliced
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon ground coriander
1 pinch of cinnamon
1 pinch of smoked paprika
1 teaspoon cumin
1 1/2 tsp sea salt
2 teaspoons tomato paste
1 teaspoon sugar (optional)
1 cup water
400 g ( 1 box) chopped tomatoes
about. 700 g pre-cooked black and brown beans (2 boxes )
1/2 lime or more, juice
Fresh cilantro or parsley, chopped
Olive oil for frying

.

Method

Heat oil in a pan and fry the onion, garlic, carrot , potato and chili until the vegetables are slightly soft. Add the squash and spices. Stir well and mix vegetables with the spices. Cook for one minute, stirring constantly. Add in tomato paste, sugar, chopped tomatoes, water and salt. Bring to boil and add the beans. simmer on low heat for 15 minutes. Season with salt, pepper, lime juice and add chopped coriander. Serve with sour cream, tortilla chips, avocado, chopped red onions and chili.

Ingen kommentarer