Agurksalat med labneh,(ferskost)za´atar og nøtter

Agurksalat med labneh nøtter, urter og et dryss zaàtar er en enkel og nydelig lunsjrett, kveldsmat, tilbehør eller kan brukes som en del av en større Meze.

Ferskosten labneh er laget av yoghurt og utbredt over hele Midt-Østen og Nord Afrika. Labneh er utrolig lett å lage.  Det er kun avrent yoghurt som er iblandet litt salt. Den skal stå fra 4 timer til flere dager. Jo lengre yoghurten renner av seg, jo fastere blir osten. Har du ikke tid til å lage labneh, kan en annen ferskost brukes.

Za`atar er en krydderblanding hjemmehørende i Midtøsten. Den har spredt seg lagt utover sitt opprinnelses område og du finner varianter av den fra Iran til sør- Spania. Jeg bruker den i alt fra salater, egg til kjøtt og fiskeretter. På grunn av utbredelsen er det store variasjoner i hva Zaatar inneholder. Den mest vanlige kombinasjonen er timian, oregano sesamfrø og sumak. Zaatar kan kjøpes i de fleste innvandrer butikker.

 

Agurksalat med labneh(ferskost)za`atar og nøtter

Personer : 2

Ingredienser

  • 1 agurk, i staver eller skiver
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 sitron, saften
  • Litt salt
  • 1 ss olivenolje
  • 120 g labneh, (eller annen ferskost som philadelphia eller skyr)
  • Zaatar, etter smak
  • Urter som kan brukes: frisk koriander og mynte
  • Urter som kan brukes: frisk koriander,timian eller mynte
  • Ristete nøtter som kan brukes: hasselnøtter, mandler eller pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Bland sukker, sitronsaft, salt og olje i en salatskål. Legg i agurk og bland godt i dressingen. Legg skjeer med labneh eller annen ferskost blandet med litt yoghurt på tallerken. Dryss zaatar og hakkete nøtter over osten. Fordel agurk på tallerken og dryss over urter.

Additional Info

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.