Wok med grønnsaker, nudler og peanøttsaus.

Stir-fry with vegetable, noodles and peanut sauce recipe in english at the bottom of the page 👇🏽Superenkel og smakfull wok med grønnsaker, nudler og peanøttsaus som kan varieres med dine favorittgrønnsaker. Min oppskrift er helt vegansk men du må gjerne tilsette både kjøtt og kylling om du vil. God middag

Wok med grønnsaker, nudler og peanøttsaus.

Personer: 2

Ingredienser

  • Nudler til 2 personer
  • 1 gulrot, julienne eller i skiver
  • 2 vårløk, finsnittet
  • 1/2 - 1 rød paprika, finsnittet
  • Peanøtter, usaltet, valgfritt til topping
  • Sausen:
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 ts frisk ingefær, finraspet eller finhakket
  • 1 ss riseddik eller lime
  • 1-2 ss soya sauce
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ss sriracha (chilisaus) eller chili

Slik gjør du

  1. Gjør alle ingrediensene klare før du setter i gang å woke.
  2. Begynn med å koke opp vann til nudler. Skjær opp grønnsakene og rasp ingefær til sausen.
  3. Bland sammen alle ingredienser til sausen og ha i litt og litt vann til den får en fyldig saus konsistens. Kok ferdig nudler og sett begge deler til side.
  4. Bruk en wok eller stor stekepanne til steking og sørg for at woken er ordentlig varm før du ha i olje og grønnsakene.
  5. Fres grønnsakene rask i et til to minutter.
  6. Tilsett nudler og peanøttsaus og blandt alt sammen godt
  7. Server gjerne toppet med peanøtter.

STIR-FRY WITH VEGETABLES, NOODLES AND PEANUT SAUCE. Serves 2

Super simple and tasty stir-fry with vegetables, noodles and peanut sauce that can be varied with your favorite vegetables. My recipe is completely vegan but you must add both meat and chicken if you like. Enjoy!

Ingredients

Noodles for 2 persons 1 carrot, julienne or slices 2 spring onions, finely cut 1/2 - 1 red pepper, finely cut Peanuts, unsalted, optional

The sauce 3 tablespoons peanut butter 1 teaspoon fresh ginger, finely chopped or finely chopped 1-2 tablespoons soy sauce 1 tablespoon of rice vinegar or lime 1 teaspoon of runny honey 1 tablespoon sriracha (chili sauce) or chili

Method

Prepare all the ingredients ready before you start stir-frying. Start by boiling water for noodles. Cut the vegetables and grate the ginger for the sauce.

Mix together all the ingredients for the sauce and add just enough water until the sauce is smooth and has a rich sauce consistency.

Cook the noodles and set aside with the sauce.

Use a wok or large frying pan for frying and make sure the pan is very warm before adding oil and vegetables.

Fry the vegetables quickly for one or 2 minuttes. Add noodles and peanut sauce and mix well.

Taste! Maybe you want some more soy sauce or chili. You can top the noodle dish with peanuts, if you like.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.