Vegetarisk antipasti salatfat
#REKLAME
Fyll opp et stort fat med grillete grønnsaker, tomater, forskjellige oliven, tapenade, og mozarella, tomater og basilikum for å lage deilige bruschetta. Server også en liten skål god olivenolje med et dryss salt til å dyppe brød i. Lettvint matlaging som er enkelt og godt!
Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / Iliada olivenolje og er et #BETALTINNLEGG
Ingredienser
- 2 auberginer
- 2 paprikaer
- 1 glass artichokehjerter
- 200 g cherrytomater
- 1 glass (370 g) Iliada kalamata oliven
- 1/2 Iliada oliven grønn med mandel
- 1 glass Iliada kalamat sort tapenade
- 2 fersk mozarellaost
- Parmesan eller annen salt ost, i skiver
- Iliada kalamat, olivenolje, ekstra virgin øko
- 1 håndfull basilikum
Slik gjør du
- Skjær auberginer i skiver og pensle med litt olivenolje. Varm opp grillen og grill paprika til de er helt svart, auberginene grilles til de er myke og har fått litt svarte flekker. Du kan også legge paprikaen under grillen i stekeovn og steke aubergineskivene i panne.
- Legg de grillede paprikaene over i en bolle og dekk bollen med plastfolie. La paprikaen ligge slik til den er blitt litt avkjølt. Fjern skinn og kjerner, og del paprikakjøttet i strimler.
- Bland 2 ss olivenolje med litt hakket basilikum og hvitløk og smak til med pepper og salt og hel over artichokehjerter og drypp litt over auberginer. La smaken trekke litt.
- Anrett grønnsakene på et stort fat sammen med oster, tapenade og basilikum. Drypp litt olivenolje over mozarella og og lag til en skål med olivenolje og et dryss salt som man kan dyppe brødet i.