Vegetarisk Salade Niçoise

#REKLAME
Salade Niçoise er en fransk klassiker fra byen Nice. Jeg har laget en vegetar versjon som kan være en god lunsje eller herlig sommermiddag.  Her har jeg brukt sorte bønner, asparges bønner, en god vinaigrette i tillegg til rause mengder deilig kalamata oliven og kapers fra Iliada.

Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / Iliada olivenolje og er et #BETALTINNLEGG

Vegetarisk Salade Niçoise

Porsjoner : 4

Ingredients

  • 150 aspargesbønner
  • 4 egg, kokte
  • 2 hjertesalater
  • 2 bokser kokte sorte bønner (ca. 460 g netto)
  • 250 g cherrytomater eller 4 vanlige tomater i båter
  • 1 glass Iliada kalamata oliven
  • 3 ss Iliada kapers
  • Dressing:
  • 2 ts Dijon sennep
  • 2 ts flytende honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 3 ss hvitvinseddik
  • ca. 1 dl olivenolje Iliada Kreta ekstra virgin
  • Litt urter, man kan bruke estragon, persille, oregano.
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6 minutter og skrell. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell av det kokende vannet og avkjøl i kald vann.
  2. Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og visp noen minutter med visp til dressingen ha en kremet konsistens. Dressingen kan også blandes ved å riste alle ingrediensene i et glass med lokk. Smak til med salt og pepper.
  3. Riv salaten i grove biter og ha den i salatbolle sammen med de sorte bønnene og en 1/3 del av dressingen. Bland aspargesbønner sammen med et par skjeer dressing og fordel opp på salaten. Gjør det samme med tomatene.
  4. Del opp eggene og legg sammen med kapers og oliven opp på salaten. Drypp over resten av dressingen.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.