Vårgrønn pasta med pesto, erter og asparges
Springtime pasta with pesto, peas and asparagus recipe in english at the bottom of this page.👇🏾
Ingredienser
- 400 g pastaskruer, penne eller annen pasta
- 1 bunt asparges
- 150 g frosne selskapserter
- Salt
- Til pesto:
- 1 stor bunt frisk basilikum
- 5 ss revet parmesan
- 4 ss pinjekjerner
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl ekstra virgin olivenolje
- ¼ ss salt
- Pepper
Slik gjør du
- Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i kjøkkenmaskin til det er nesten finhakket. Tilsett olivenolje og sitronsaft mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk.
- Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er nesten al dente. Ha i asparges og kok i et minutt. Tilsett nå erter som bare skal trekke litt. Hell av vannet, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og grønnsakene tilbake igjen i kjelen.
- Rør i pesto og det reserverte kokevannet i pastaen og bland godt. Smak til pastaen med salt og pepper og server gjerne med mer parmesanost
Springtime pasta with pesto, peas and asparagus, serves 4
Ingredients
400 g penne or other pasta1 bundle of asparagus
150 g frozen peas
Salt For the pesto:
1 large bundle of fresh basil
5 tablespoons grated parmesan
4 tablespoons pine nuts
2 clove of garlic, chopped
1 tablespoon lemon juice
1 dl extra virgin olive oil
¼ tablespoon salt
pepper