Tortillas med kjøtt og aubergine chili
Tortillas with spicy beef and eggplant chili recipe in english, at the bottom of this page 👇🏾
Ingredienser
- 400 g kvernet biffkjøtt eller karbonadedeig
- 2 ss extra virgin olivenolje
- Salt
- Sort pepper
- 1 løk, hakket
- 1 aubergine, terninger
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 chili eller eller mer, hakket
- 1/2 ts røykt paprika
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- 1/4 ts chipotle chili
- En knivsodd kanel
- 2 laurbærblad
- 10 friske cherrytomater eller en boks hermetiserte tomater
- Koriander, hakket
- 1 lime, saft
Slik gjør du
- Varm litt olje i en stor gryte og stek løk, hvitløk og auberginterninger til alt er myk og har fått litt farge. Tilsett alle krydder og fres litt til. Ha i karbonadedeig og bland godt i krydderblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin brunfarge. Ha i tomater, laurbærblad og litt vann og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke. Rør et par ganger i chilien underveis og kok til den har tyknet. Fjern laurbærblad og tilsett limesaft, mer chipotle hvis du vil og litt hakket korainder. Serveres med tortillas, guacamole, rømme og et deilig utvalg salat og annet grønt.
Taco night with tortillas and spicy biff filling
ingredients
400 g ground beef2 tablespoons exstra virgin olive oil
Salt
Ground black pepper 1 eggplant, diced
1 medium yellow onion, diced
2 garlic cloves, chopped
1/2 chili chopped(or more)
1/2 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon cumin
1/2 teaspoon ground coriander
1/2 teaspoon chipotle chili
a pinch of cinnamon
10 cherry tomatoes or one boks canned tomatoes
2 bay leaves
Chopped fresh cilantro
1 lime, juice