Kremet brokkolisuppe (vegan)
Recipe for creamy vegan broccoli soup in english at the bottom of this page.
Deilig kremet brokkolisuppe som ble til fordi jeg måtte rydde kjøleskapet. Perfekt mat for kalde vinterdager, kjøttfri mandager og veganere. Suppen er er helt uten melkeproteiner eller gluten. Den er kremet med kokosmelk og kikerter og jeg lover at den er kjempegod!#belgvekster
Ingredienser
- 2 brokkolihoder, delt i mindre buketter
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, hakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 8- 10 dl dl grønskbuljong ( terninger + vann)
- 4 dl usøtet kokosmelk
- En neve bladpersille
- 300 g kokte kikerter eller mer
- Salt
- pepper
- Litt sitronsaft, (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk. Ha i brokkoli og buljong . Kok opp, reduser varmen og kok til brokkoli er nesten myk . Tilsett halvparten av kikerter, kokosmelk og mesteparten av persillen. Kok 2 minutter til . Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med stavmixer. Ha litt kokt vann i om suppen er for tykk. Smak til med salt, pepper litt sitronsaft . Bland resten av kikertene med hakket persille og en dråpe olivenolje . Øs suppen i skåler og server toppet med en skje kikerter.
Creamy vegan broccoli soup. Serves 4
Ingrediens
2 broccoli heads, cut into small pieces2 tablespoons olive oil
1 onion , chopped
5 cloves garlic, finely chopped
8- 10 dl vegetable broth
4 dl unsweetened coconut milk
a handful of parsley
300 g cooked chickpeas ( if you like you can use more for topping )
lemon juice
salt
pepper
marianne nielsen 22. januar 2016 (19:16)
denne suppa var kjempegod!!! anbefales!
Pernille 13. februar 2017 (21:08)
Denne var veldig deilig! Hadde ikke persille så brukte bailikum, funket veldig bra!
Patricia 9. oktober 2019 (23:15)
This is wonderful! I’ve been living in Norway for almost 1 year and as a «syden» girl, I don’t like Norwegian food that much. Your blog + ig gave me good ideas. Takk
Aicha Bouhlou 20. oktober 2019 (09:24)
Thank you!
Børre Fredheim 14. januar 2020 (18:35)
Hadde noe brokkoli jeg gjerne skulle bruke opp og ønsket fra familiens yngste var blomkålsuppe. Oppskriften din ble løsninga med blomkål i tillegg, litt økt buljongmengde og uten kikerter og hvitløk (hadde ikke) Suppa ble nydelig! Blir gjentatt
Første gang jeg har laget suppe med kokosmelk i stedet for kumelk, meget vellykket.
Takk for at du deler.
Aicha Bouhlou 17. januar 2020 (14:06)
Så hyggelig og takk for tilbakemeldineg.