Tacotallerken med kikerter og aubergine

Taco bowl with chickpeas and eggplant recipe in english at the bottom of the page. 👇🏾

Denne middagen er laget på under 30 minutter og kan gjerne spises uten alt tilbehør.  Jeg kaller den for tacotallerken fordi den  er smakssatt med røykt paprika, chili og masse spisskummen som er vanlig i en tacokrydder blanding. I tillegg serverer jeg gryten med noe av samme tilbehøret som i taco. Retten  er mettende, proteinrik og kjempegod! Både aubergine og kikerter er to veldig anvendelig ingredienser. Kikerter og det  svampaktige kjøttet til auberginer trekker til seg mye smak og gjør at denne retten med få ingredienser er likevel en spennende og god smaksopplevelse.  God middag!#belgvekster

Tacotallerken med kikerter og aubergine

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 auberginer, kuttet i mellomstore terninger
  • 3 ts spisskummen
  • 3/4 ts røykt paprika
  • 1 ts chiliflak, minde om du ikke vil ha det for sterk.
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkete
  • 2 bokser kokte kikerter
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss salt
  • 1/2 lime og litt ekstra til servering
  • -
  • Som tilbehør kan det brukes :
  • avokado
  • frisk koriander
  • salat eller kål, snittet
  • rømme
  • ost

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte og surr løk til den er blank. Tilsett aubergineterninger og hvitløk og fortsett å steke i oljen til aubergine er litt myk. Tilsett krydder og chiliflak og la det surre litt til. Ha i hermetiske tometer, kikerter, sukker, salt,1 dl vann og kok opp. Reduser varmen og la gryten putre i ca 10 minutter. Rør i litt limejuice og smak til med salt og pepper. Server tacobollen med avocado, salat, chili, rømme og gjerne litt ost til.
  2. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taco bowl with chickpeas and eggplant

This meal is made in less than 30 minutes and can be eaten without all the topping. It is filling, rich in proteins and yummy! Both eggplant and chickpeas are two very useful ingredients. The chickpeas and the spongy eggplant meat attracts a lot of flavor and makes this dish with a few ingredients an exciting taste experience. Enjoy!

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.