Stekt laks med appelsinkokt fennikel og linsesalat
#REKLAME
Stekt laks og en klassisk smakskombinasjon av fennikel og appelsin tilsatt kokte linser. Dette er ukomplisert, smaksrik og sunn hverdagsmat.
Oppskriften er et samarbeid med Lerøy Seafood og et #BETALTINNLEGG
Ingredienser
- Fisk:
- 500 g laks
- 1ts salt
- 0.5 ss rapsolje
- Linsesalat:
- 200 g linser, brune/sorte eller grønne.
- 2 mellomstore fennikel
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 dl appelsinjuice
- Dressing:
- 1-2 ts dijon sennep
- 1 ss flytende honning
- 3 ss appelsinjuice
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 4 ss extra vrigin olivenolje
Slik gjør du
- Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Mens linsene koker forbereder du resten.
- Fjern det grønne på fennikelen og de trevlete stilkene, men ta vare på fennikel grønt til senere. Skjær fennikelen i tynne strimler.
- Varm olivenoljen i en stor stekepanne, og stek fennikel til lyst karamellfarget. Smak til med salt og pepper. Tilsett appelsinjuicen, og la det koke i ca. 5 minutter til fennikelen er mør og sausen har kokt inn.
- Visp sammen sennep, honning, juice, salt og pepper i en liten skål. Ha i oljen mens du rører.
- Stek laksefiletene på medium varme i ca 2 minutter på hver side og sett til side.
- Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg. Bland linsene med fennikel og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt, pepper eller syre om nødvendig. Server med laksen anrettet på fat og strø over litt fennikelgrønt.