Stekt laks med appelsinkokt fennikel og linsesalat

#BETALTINNLEGG

Stekt laks og en klassisk smakskombinasjon av fennikel og appelsin tilsatt kokte linser. Dette er ukomplisert, smaksrik og sunn hverdagsmat.

Oppskriften er et samarbeid med Lerøy Seafood

 

 

Stekt laks med appelsinkokt fennikel og linsesalat

Personer: 4

Ingredienser

  • Fisk:
  • 500 g laks
  • 1ts salt
  • 0.5 ss rapsolje
  • Linsesalat:
  • 200 g linser, brune/sorte eller grønne.
  • 2 mellomstore fennikel
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 dl appelsinjuice
  • Dressing:
  • 1-2 ts dijon sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 3 ss appelsinjuice
  • 1/2  ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 4 ss extra vrigin olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Mens linsene koker forbereder du resten.
  2. Fjern det grønne på fennikelen og de trevlete stilkene, men ta vare på fennikel grønt til senere.  Skjær fennikelen i tynne strimler.
  3. Varm olivenoljen i en stor stekepanne, og stek fennikel til lyst karamellfarget. Smak til med salt og pepper. Tilsett appelsinjuicen, og la det koke i ca. 5 minutter til fennikelen er mør og sausen har kokt inn.
  4. Visp sammen sennep, honning, juice, salt og pepper i en liten skål. Ha i oljen mens du rører.
  5. Stek laksefiletene på medium varme i ca 2 minutter på hver side og sett til side.
  6. Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg. Bland linsene med fennikel og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt, pepper eller syre om nødvendig. Server med laksen anrettet på fat og strø over litt fennikelgrønt.

Additional Info

No Comments