Spaghetti med erte- og myntepesto
Spaghetti with pea and mint pesto recipe in english at the bottom of this page.
Ingredienser
- 250 gram frosne erter
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 50 gram pinjekjerner, ristet
- 50 gram parmesan, revet (veganere kan bruke vegan parmesan eller fler pinjekjerner)
- En neve mynteblader ( spar noen til servering)
- En håndfull ruccula ( kan sløyfes)
- 5 ss Olivenolje
- 1/2 sitron , saften
- Salt og pepper
- 250 gram spagetthi
Slik gjør du
- Kok ertene i kokende vann i ca 1 minutt, hell av kokevann og skyll i kaldt vann. Ha ertene i blender sammen med knust hvitløk, pinjekjerner, parmesan, mynte og olivenolje . Ikke kjør pestoen for lenge. Ertene bør fortsatt ha en grov konsistens. Kok Spaghetti etter pakkeanvisning og ta vare på litt av kokevannet. Bland pestoen i spaghetti med 2 ss av kokevannet og smak til med sitron, salt og pepper. Topp med mynteblader og ruccula.
Spaghetti with pea and mint pesto
Ingrediens
250 grams of frozen peas2 garlic cloves, finely chopped
50 grams pine nuts, toasted
50 grams parmesan , chopped or grated
A handful of mint leaves (save some for serving)
A handful of rocket(arugula)
5 tablespoons olive oil
½ lemon, juice
Salt and pepper
250g spaghetti