Spaghetti med erte- og myntepesto

Spaghetti with pea and mint pesto recipe in english at the bottom of this page.

Spaghetti med erte -og myntepesto

Personer: 2

Ingredienser

  • 250 gram frosne erter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 50 gram pinjekjerner, ristet
  • 50 gram parmesan,  revet (veganere kan bruke vegan parmesan eller fler pinjekjerner)
  • En neve mynteblader ( spar noen til servering)
  • En håndfull ruccula ( kan sløyfes)
  • 5 ss Olivenolje
  • 1/2 sitron , saften
  • Salt og pepper
  • 250 gram spagetthi

Slik gjør du

  1. Kok ertene i kokende vann i ca 1 minutt, hell av kokevann og skyll i kaldt vann. Ha ertene i blender sammen med knust hvitløk, pinjekjerner, parmesan, mynte og olivenolje . Ikke kjør pestoen for lenge. Ertene bør fortsatt ha en grov konsistens. Kok Spaghetti etter pakkeanvisning og ta vare på litt av kokevannet. Bland pestoen i spaghetti med 2 ss av kokevannet og smak til med sitron, salt og pepper. Topp med mynteblader og ruccula. 

Spaghetti with pea and mint pesto

Ingrediens

250 grams of frozen peas
2 garlic cloves, finely chopped
50 grams pine nuts, toasted
50 grams parmesan , chopped or grated
A handful of mint leaves (save some for serving)
A handful of rocket(arugula)
5 tablespoons olive oil
½ lemon, juice
Salt and pepper
250g spaghetti

Method

Cook the peas in boiling water for 1 minute until just tender, then drain and refresh in cold water. Add peas, garlic, pine nuts, parmesan, mint and olive oil to food processor. Pulse very briefly until the ingredients are roughly chopped. Don’t overdo it – they should still have some texture. Cook the spaghetti according to packet instructions. Drain and reserve some of the cooking water. Toss the spaghetti with the pesto and about 2 tbsp of the cooking water. Season with lemon juice, salt and pepper and serve topped with more mint and rocke t(arugula) .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.