Spaghetti aglio, olio & spinat
Recipe for Spaghetti aglio, olio & spinach in english at the bottom of the page👇🏾
Spaghetti aglio e olio betyr spaghetti med hvitløk og olje på italiensk. Det er en tradisjonell italiensk pastarett som kommer fra Napoli og må være verdens enkleste rett.
Retten er laget av skivet hvitløk i olivenolje, noen ganger med friske eller tørkede røde chiliflak og finhakket persille. I følge den tradisionelle oppskriften skal man ikke tilsette ost. Denne oppskriften er med spinat og parmesan. Er du veganer kan du sløyfe osten.
Ingredienser
- 400 spaghetti eller inguini
- 1 dl olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 1 frisk rød chili eller tørket, jeg bruker gjerne begge deler
- 400 g friske spinatblader
- Salt
- Pepper
- Parmesan, valgfritt
Slik gjør du
- Kok pastaen i rikelig med saltet vann. Skjær hvitløken i tynne skiver og finhakk chilli. Varm olivenolje over svak varme og stek begge deler til myk mens du rører. Tilsett spinat og snu litt på den til den faller sammen. Når spaghettien er ferdig kokt, helles vannet av og spaghettien blandes sammen med hvitløksolje og spinaten. Dryss pepper over og server gjerne med litt parmesan.
Spaghetti aglio, olio & spinaci. Serves 4
Spaghetti aglio e olio means spaghetti with garlic and oil in Italian. It is a traditional Italian pasta dish that comes from Naples and must be the world's simplest dish.
The dish is made of sliced garlic in olive oil, sometimes with fresh or dried red chili flakes and parsley. According to some traditional recipe you should not add cheese. to the dish This recipe is with spinach and parmesan. You can skip the cheese if you are vegan.
1 dl olive oil
4 cloves garlic
1 fresh red chili or dried, I tend to use both
400g fresh spinach leaves
Salt
Pepper
Parmesan, optional
Ingredients
400 spaghetti or inguini1 dl olive oil
4 cloves garlic
1 fresh red chili or dried, I tend to use both
400g fresh spinach leaves
Salt
Pepper
Parmesan, optional